La CUP acusa al PDeCAT de demanar el vot per les municipals

La CUP ha fet públic un comunicat en el que afirma que «el PDeCAT ha entrat en campanya per a les municipals del 2019 i per obtenir el vot de la població farà ús de tots els mitjans possibles, sigui de manera lícita o no». En aquest sentit, asseguren que fan una «instrumentalització partidista de moltes eines municipals» i que demanen el vot en els actes institucionals.

Adil Marouan, de la CUP de Calella, ha explicat que en una trobada amb propietaris agrícoles, el regidor de Medi Ambient, Marc Buch, va demanar el vot de forma indirecta.

Ens han arribat veus de que el regidor de Medi Ambient, en la trobada amb els propietaris agrícoles, va deixar anar que si volien que les coses continuessin bé ja sabien a qui havien de donar el suport. Creiem que és intolerable que es faci servir un acte institucional per demanar el vot o el suport a un determinat grup polític.

La CUP exposa que és una «pràctica il·lícita i moralment reprovable» i que «utilitzar la coacció com a element de pressió és il·legal» i «joc brut a l’hora de demanar el vot».

És un joc molt brut. Quan algú de l’Ajuntament va a parlar amb algun col·lectiu i se’ls diu que si volen que això continuï així ja saben a qui han de votar, això, per mi, és una coacció de llibre.

Marouan ha explicat que s’estan plantejant denunciar els fets. Ha demanat a l’equip de govern que «deixi de fer de la institució municipal i els actes que se’n deriven el seu màxim aparador de campanya».

Ho estem mirant, el que passa és que el que ens agradaria per sobre de la denúncia, és que es deixés de fer això. Que entenguin que una cosa és el partit i una altra cosa és l’Ajuntament i això ha de quedar molt clar. Nosaltres crèiem que això ho tenia clar tothom, però veiem que no.

La CUP ha destacat que l’Ajuntament és de tothom i ha avançat que «molt probablement hi haurà canvis».

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *