Reinventa la llegenda de Sant Jordi!

Il·lustració de Joan Turu

L’Ajuntament, el Consell Municipal de Dones i LGTBI+ i la Biblioteca de Can Salvador de la Plaça convoquen la segona edició del concurs literari i de dibuix de Sant Jordi. Es proposa fer volar la imaginació i reinventar en termes de diversitat la tradicional llegenda del drac, el cavaller i la princesa; de forma creativa i original. Els treballs s’han de presentar abans de l’1 d’abril a la biblioteca municipal i hi haurà premis per als guanyadors. Els textos també es poden fer arribar al correu igualtat@calella.cat.

A la llegenda de Sant Jordi, el cavaller mata el drac i salva la princesa. Però, i si s’intercanviessin els papers? I si el drac no fos malvat sinó poruc? Com seria la història?

Aquest podria ser el punt de partida dels treballs que es presentin al concurs que s’organitza per la Diada del Llibre i de la Rosa i que proposa capgirar la llegenda. Es convoca en l’apartat literari –prosa o poesia– i de dibuix.

El concurs de relats s’adreça a totes les persones residents a Calella o que estiuin escolaritzades aquí, a partir de 8 anys. Els treballs han de tenir una extensió màxima de dos fulls i s’han de presentar indicant si es participa en la modalitat de prosa o poesia, la categoria d’edat i les dades de contacte. S’han establert les següents:

Categoria A: de 8 a 10 anys
Categoria B: d’11 a 14 anys
Categoria C: de 15 a 17 anys
Categoria D: més de 18 anys

El concurs de dibuix està obert a persones a partir de 3 anys. En el revers de la fulla també s’han d’indicar les dades de contacte i la categoria en la que s’inscriu. Hi ha aquestes:

Categoria A: de 3 a 5 anys
Categoria B: de 6 a 8 anys
Categoria C: de 9 a 11 anys
Categoria D: de 12 a 16 anys
Categoria E: més de 17 anys

Els textos i dibuixos s’han de presentar a la Biblioteca de Can Salvador de la Plaça fins l’1 d’abril. També hi ha la possibilitat d’enviar els treballs literaris per correu a l’adreça igualtat@calella.cat.

El jurat qualificador donarà un primer premi i un segon premi de cada categoria. Els dibuixos guanyadors s’exposaran a la Fira del Llibre i de la Rosa que se celebrarà el 23 d’abril al Passeig Manuel Puigvert. Posteriorment també es podran veure a l’equipament municipal.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *