La Biblioteca estrena una tardor lligada a la Fira i l’òpera

biblio

La Biblioteca de Can Salvador de la Plaça de Calella col·labora amb la Fira de Calella i l’Alt Maresme amb tres conferències literàries sobre eles ciutats convidades aquest any. Ho fa acollint les xerrades, organitzades per la Llibreria La Llopa.

La primera serà dimecres 14, a les 7 del vespre, Es fa la conferència “Ulysses, Joyce i Dublin”, a càrrec de Joaquim Mallafrè, professor de la Universitat Rovira i Virgili, Vicepresident de la Secció Filològica de l’Institut d’Estudis Catalans. Ho ha explicat Dolors Llavall, directora de la Biblioteca: “Amb motiu de la Fira, la Llibreria La Llopa ha organitzat unes conferències literàries al Pati de la  Biblioteca. O sigui que, a més dels clubs de lectura «llibre obert» i «tardes de tertúlia» podrem assistir a aquesta conferència, perquè Joaquim Mallafrè va traduir Ulysses al català“.

La segona serà dimarts 20, també a les set, i porta per nom “Praga”, a càrrec de Mònica Zgustova, traductora, escriptora i periodista txeca. “I en queda pendent una altra que encara no s’ha concretat el dia. Les xerrades estan dins el marc de la Fira i es pot seguir la informació pel blog de la Biblioteca i el Facebook“, ha dit Dolors Llavall.

lolita_laRabiaPer altra banda, dimecres 28 es fa la presentació del llibre: «La ràbia» de Lolita Bosch, de l’editorial Amsterdam. Un llibre impactant sobre el bullying, amb referències autobiogràfiques. Llavall: “La Lolita Bosch és descendent, o està emparentada, amb Bosch i Alsina, calellenc relacionat amb el Museu Marítim i que tenia comerç a ultramar“.

També és novetat aquesta tardor el fet que la Biblioteca acollirà les «Trobades d’Òpera», una proposta sorgida al sí de l’Aula d’Extensió Universitària per conèixer aquest art musical. “S’han obert les inscripcions per participar a les Trobades d’Òpera. La primera és el 28 d’octubre amb La Traviata. És una bona ocasió per aprendre a conèixer i estimar l’òpera, i qui ho coordina és la periodista i escriptora Rosa Maria Carbonell. Penso que pot donar molt de sí i ja hi ha moltes inscripcions. Té molt èxit“, ha explicat la directora.

D’aquesta manera comença el nou curs a la Biblioteca de Calella, amb novetats que s’aniran repetint al llarg de tota la tardor.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *