La CUP aposta per crear una targeta moneder d’impacte social i comercial

La portaveu de la CUP Calella, Núria Freixas, en l’entrevista al programa La Ciutat
La portaveu de la CUP Calella, Núria Freixas, en l’entrevista al programa La Ciutat

Com ha fet la Generalitat de Catalunya durant la crisi sanitària amb l’ajut de menjador escolar, i seguint l’estela de poblacions com Barcelona, Montmeló o Reus; la CUP proposa que l’Ajuntament de Calella crei una targeta moneder per a les famílies en situació de vulnerabilitat que els garanteixi crèdit per abastir-se de productes de primera necessitat sense l’estigma d’acudir, per exemple, a l’economat de Càritas. Una iniciativa que es debatrà aquest dijous durant la sessió del Ple Municipal.

La moció de la CUP té un doble objectiu: atendre les necessitats socials de les famílies vulnerables, especialment exposades en l’actual situació d’emergència sanitària, i ajudar al teixit comercial local. Així ho ha explicat la portaveu, Núria Freixas, aquest matí en una entrevista al programa La Ciutat.

Aconseguim dignificar la situació de les famílies vulnerables que passen per molts complicats i, a nmés, potencies el comerç local. Perquè les targetes estan vinculades als comerços.

Les targetes moneder s’entregarien a les famílies i s’anirien recarregant amb un import que determinarien els tècnics de Serveis Socials en funció de les persones que formen la unitat familiar i les necessitats que presenten. La CUP desconeix l’abast i l’impacte econòmic de la iniciativa perquè, segons ha dit Freixas, no tenen accés a les dades que es gestionen a nivell municipal.

En aquest sentit, s’ha lamentat de la poca transparència de l’executiu de Junts per Calella i el PSC en la gestió de la crisi, que en general valora de forma positivament.

En general sí, però amb poca transparència cap a nosaltres a l’hora de conèixer què es fa. Hem donar resposta i s’han traslladat a agents socials, però no saben en què ha quedat. Costa molt fer oposició en aquests termes i, per tant, costa molt fer democràcia.

Aquesta és l’única moció que presenta la CUP al Ple Municipal convocada per demà dijous, 11 de juny, i que Ràdio Calella TV retransmetrà en directe des de l’Ajuntament Vell, que s’estrena com a sala de sessions.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat