IRONMAN i ajuntament fixen l’agost com a data límit per decidir si es disputaran les proves del 2020

im3

El 4 d’octubre s’han de disputar les dues triatlons IRONMAN de Barcelona: la llarga i la de distància 70.3 que es va cancel·lar per la crisi del coronavirus. Estan programades perquè coincideixin el mateix dia, però la confirmació definitiva es donarà a principis d’agost quan es tinguin les indicacions clares per part de les autoritats sanitàries i esportives de la Generalitat de Catalunya, que a la fase 3 recupera competències. Serà clau conèixer quines són les mesures de seguretat que s’hauran de seguir en grans esdeveniments esportius, i que podrien posar límits a la participació. En declaracions a Ràdio Calella TV, l’alcaldessa Candini ha reconegut que fa unes setmanes tenien coll avall que s’haurien de cancel·lar les proves del 2020 però que l’evolució de la pandèmia els dona un bri d’esperança.

Per això, aquesta setmana han reprès els contactes amb l’organització. L’alcaldessa i el tinent d’Alcaldia d’Esports, Marc Buch, van reunir-se dilluns amb el director d’IRONMAN Espanya, Agustí Pérez, per començar a explorar la fórmula que faci possible la celebració de les dues triatlons, el 4 d’octubre.

Allò que setmanes enrere ho donàvem per descartat, almenys a nivell intern; ara des de l’organització i per part del Govern Municipal veiem la llum al final del camí i per això vam mantenir la reunió.

La decisió la comunicaran a l’agost, dos mesos abans de la data fixada perquè es disputi el 70.3 Barcelona –la prova posposada– i l’IRONMAN Barcelona. Candini assegura que la voluntat de totes les parts és tirar-ho endavant però que s’hauran de valorar tots els requisits de seguretat que caldrà complir. Les indicacions s’esperen pel juliol i les determinaran les autoritats sanitàries i esportives de la Generalitat de Catalunya, que a la fase 3 recupera competències. En aquest sentit, l’alcaldessa no amaga la sorpresa pel fet que l’Ajuntament de Barcelona ja doni per fet dos esdeveniments amb una alta participació, també previstos per a la tardor.

Estem esperant indicacions de la Secretaria General de l’Esport, que es podrien donar durant el mes de juliol. Resulta sorprenent que Barcelona ja ha anunciat la marató i la cursa de La Mercè que, segons els mitjans de comunicació, tenen una participació d’unes 4.000 persones. És sorprenent perquè les autoritats ens diuen que cal esperar una mica.

L’alcaldessa reconeix el relaxament total no es permetrà encara que l’evolució de la pandèmia continuï en la bona línia d’ara. Garanteix que Calella tindrà la capacitat logística per acollir les dues proves en un mateix dia, també quant a places hoteleres disponibles per als participants i acompanyants.

Seria un efecte dominó. Si fos necessari, automàticament s’obririen els equipaments hotelers que en l’anàlisi de l’avui no ho haguessin considerat. En el moment que poguessin venir centenars de persones vinculades a l’IRONMAN, segur que obririen portes.

A finals de març, IRONMAN i ajuntament van explicar com es faria perquè els participants a cadascuna de les proves se solapin el mínim possible. Llavors es va parlar d’encadenar les sortides en la modalitat rolling start, primer de la llarga distància i després dels esportistes del 70.3; habilitar un altre bike park per evitar aglomeracions i marcar circuits d’entrada i sortida a les transicions. Es calculava una participació d’aproximadament 5.000 triatletes.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat