La CUP defensa que s’autoritzi el mercat ambulant del dissabte, amb una altra ubicació

Imatge d'arxiu
Imatge d'arxiu

Per ajudar al sector de la pagesia i garantir l’accés de la ciutadania a productes frescos, de qualitat i de proximitat; la CUP de Calella defensa que s’hauria d’aixecar la suspensió del mercat ambulant dels dissabtes. Així ho plantejarà a la reunió setmanal dels portaveus dels grups municipals de l’Ajuntament de Calella, que arran de la crisi del coronavirus realitzen de forma telemàtica. El partit cupaire planteja que se li doni una ubicació alternativa i es permeti a les parades situar-se en una o més d’una places de la ciutat.

La portaveu de la CUP, Núria Freixas, explica que s’hauria de traslladar perquè la Plaça del Mercat està actualment ocupada per cotxes i que, degut a l’ordre de confinament, no es pot demanar als propietaris que els canviïn de lloc.

Pensàvem en la Plaça Catalunya per posar-hi les 4 o 5 parades d’alimentació que hi ha al mercat dels dissabtes perquè ara mateix hi ha cotxes aparcats que ocupen l’espai, i evidentment no farem que la gent hagi de sortir de casa perquè els mogui. Aquesta no és la intenció. Volem que s’aposti pel producte de proximitat que trobem als mercats.

La CUP veuria amb bons ulls que es permetés la instal·lació de les parades en més d’un espai públic, triat de forma estratègica, per evitar desplaçaments massa llargs de la població. Freixas explica que caldria garantir que la venda es faci amb les condicions d’ordre i seguretat que exigeix l’actual emergència sanitària. Apunta que potser caldria controlar l’accés a la zona de venda seguint el mateix que ja s’està amplicant en supermercats o botigues, on es limita l’aforament de clients a l’interior de l’establiment.

Freixas considera que l’Ajuntament de Calella hauria de fer valdre l’autonomia local en suport a tot el sector de la pagesia, que alerta de la greu crisi a què es veu abocat pel tancament de mercats.

Les organitzacions de pagesos ho estan demanant a la Generalitat de Catalunya i, davant d’això, voldríem que l’Ajuntament de Calella fes un pas endavant i actuï amb autonomia de municipi, sense esperar que diguin què es pot fer. Perquè en d’altres poblacions, i ben regularitzats, se’n continuen celebrant.

Aquesta és una de les propostes que la CUP traslladarà a la resta de portaveus, aquest divendres, en la reunió setmanal telemàtica que mantenen des que es va ordenar el confinament. També que de cara al maig es reprengui l’activitat plenària.

Potser podríem buscar una altra ubicació a l’Ajuntament perquè la sala de plens és molt petita. Es podria reunir a Can Saleta o un altre lloc que permeti respectar la distància.

Des de la CUP es considera que la celebració del Ple Municipal permetrà posar fil a l’agulla als plans i mesures que l’Ajuntament de Calella ha d’endagar per respondre a la crisi del coronavirus. I també, com s’han de finançar. En aquest sentit, el partit exposa que van demanar conèixer la quantificació de despeses i inversions previstes en el pressupost actual que no es podran executar, per així derivar-les a Política Social.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat