Amics del Parc Dalmau denuncia les demores en l’execució dels participatius del 2019

Amics del Parc Dalmau ha tornat a reclamar al Govern Municipal que executi les propostes guanyadores dels pressupostos participatius del 2019. L’entitat va presentar el projecte de recuperació de la bassa de l’antiga pedrera, que va quedar en segona posició, per darrere dels jocs inclusius. El seu objectiu és poder instal·lar una bomba que serveixi per a la bassa, però també per bombar aigua fins a la part alta del parc. Dos anys més tard, malgrat els múltiples requeriments que han fet a la regidoria de participació, el projecte no s’ha executat i tampoc en coneixen al motiu.

Francesc Clarà president dels Amics del Parc Dalmau assegura que s’han posat en contacte directament amb la regidora de Participació sense obtenir una resposta clara. No saben perquè continua aturat quan els projectes guanyadors d’edicions posteriors sí s’han executat.

Està aturat. Nosaltres vam quedar en segon lloc. Hem tingut contacte diverses vegades amb la regidora i no ens aclareixen perquè no es fa. Diuen que ho tenen present i que tan aviat com puguin es farà, però està en stand by.

Amics del Parc Dalmau demanava 60.000 euros per poder instal·lar una bomba d’aigua i recuperar la bassa de la pedrera. El projecte més ambiciós de l’entitat i que permetria extreure aigua del pou i portar-la també a la part alta per regar amb un sistema sostenible, tal com ha explicat Josep Maria Juhé, que és el responsable de voluntariat de l’entitat.

És una bomba el que ens cal, perquè tot està fet. La bomba a més en serviria per enviar l’aigua que hi ha al pou a la zona alta, de manera que seria una bassa per regar altres àmbits del parc. Aquest és el nostre projecte més ambiciós.

Amics del Parc Dalmau s’han mostrat preocupats per l’augment de l’incivisme. Un fet que els va portar a reunir-se amb el tinent d’Alcaldia de Seguretat per exposar els problemes que es troben constantment: des de deposicions de mascotes, a les restes de les botellades dels més joves i pintades per diferents zones del parc.

Vam tenir una reunió amb el regidor de seguretat l’any passat referent al tema incivisme. Per tema botellades, grafitis, alguns propietaris de mascotes que no recullen les seves deposicions… i vam sol·licitar a veure si la policia poder fer més patrullatge per allà.

Malgrat l’augment constant en els darrers anys de l’incivisme, Clarà i Juhé també han reconegut que darrerament la problemàtica de les botellades ha anat a menys. Asseguren que el tancament del parc durant les nits ha ajudat molt, però també les tasques de mediació que han fet amb els joves. Al conjunt de la població han fet una crida perquè es tingui cura quan se celebren festes infantils. Demanen no llençar confetti, ni altres elements difícils d’eliminar; i que un cop s’ha acabat la celebració i recollir totes les deixalles.

Al marge d’això, Amics del Parc Dalmau continuarà vetllant pel parc durant quatre anys més, gràcies al conveni de col·laboració renovat amb l’Ajuntament. El seu compromís es continuar treballant per fer del pulmó verd de Calella d’un espai més amable, bonic i sostenible. És per això que recentment han engegat una iniciativa amb les famílies de la Minerva per fer compostatge orgànic. Es troben cada divendres a la tarda i tant voluntaris com alumnes porten tota la matèria orgànica que han generat a casa per acabar tornant a la terra.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *