La CUP denuncia la presència de policies locals armats dins dels col·legis electorals durant el 10-N

eleccions generals 20

Calella és una de les poblacions on la CUP ha denunciat que hi havia policies armats dins dels col·legis electorals durant la jornada del 10-N. Ho feia l’assemblea local a través d’una piulada, aquell mateix diumenge, adjudant una fotografia de l’interior de la Fàbrica Llobet-Guri on s’hi veuen dos agents de la Policia Local just a l’entrada del col·legi. Els cupaires asseguren que els agents anaven armats i que en comprovar-ho van preguntar si s’havia requerit la seva presència als presidents de les meses, que són l’autoritat en matèria d’ordre públic dins del recinte durant la jornada electoral. Xavier Nogués, de l’assemblea local, ha exposat que van posar-ho en coneixement de la resta de representants polítics i de membres del Govern; i que a diferència d’ells, no descarten elevar la denúncia que ara s’ha quedat en una queixa pública.

Nogués ha explicat a Ràdio Calella TV que quan apoderats de la CUP durant el 10-N van adreçar-se als agents per preguntar-los sobre la seva presència dins el col·legi, portant armes, aquests els van respondre de males maneres.

Ho vam denunciar amb una fotografia. No poden estar dins si no és per requeriment dels presidents. Els ho preguntem i ens diuen que no. Parlem amb el regidor Albert Torrent, que és excap de la Policia Local, comentem que la jornada va bé i està sent tranquil·la però que hi ha policies i això no és bo per la democràcia. També parlem amb el policia, que va ser molt maleducat, i es va dir “aquí se acaba la conversación”, només això.

Nogués ha exposat que també van informar de la situació als representants de les altres candidatures, però que ningú va compartir la preocupació que sí té la CUP.

L’article 91 de la Llei Orgànica del Règim Electoral General regula aquesta qüestió. Diu que “el president de la mesa ostenta l’autoritat exclusiva per conservar l’ordre i assegurar la llibertat dels electors”, que ningú pot entrar al local amb armes ni instruments susceptibles de ser usats com a tal i que el president ordenarà la immediata expulsió de qui ho infringeixi.

I en l’article 92, afegeix que “les forces de policia destinades a protegir els locals prestaran al president, dins i fora dels locals, l’auxili que li requereixi”.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat