La CUP denuncia que el Govern posa traves per accedir a informació sobre el servei d’Urbaser

cup calella

Un nou vídeo publicat per la CUP adverteix del possibles perills del filtratge de líquids residuals al subsòl de la central del Torrent del Raig. Forma part de la sèrie que els cupaires comparteixen a les xarxes socials per denunciar els possibles incompliments de la concessionària i, a la vegada, les traves que posa el Govern Municipal per accedir a la informació que demanen. La regidora Núria Freixas ha anunciat aquest matí que han presentat queixa a la Comissió de Garanties d’Accés a la Informació Pública i al Síndic Municipal.

En una entrevista al programa La Ciutat, Freixas ha lamentat que l’executiu obstaculitzi intencionadament el dret de fiscalització per part de l’oposició sobre un servei que, segons la CUP, incompliria les clàusules del contracte de concessió.

Aquesta feina no acaba a Calella amb els vídeos. Hem anat al GAIP (Garantia d’Accés a la Informació Pública) pels problemes que tenim d’accedir a la informació, per falta de transparència. Per tant, hem acudit a la Generalitat i també al Síndic Municipal. Esperem tenir una resolució aviat.

Freixas ha llistat les deficiències del servei que denuncien: des de la falta de tractament dels líquids residuals que es filtren al subsòl, que no s’utilitza la maquinària que hi ha per contracte, que hi ha contenidors espatllats que no es reposen o que no es realitza una auditoria anual.

En relació al projecte de l’Aldi, la portaveu de la CUP ha reiterat que continuaran amb una oposició clara, ferma i en veu alta a la construcció sobre el jaciment arqueològic del Roser. Encara que perdessin la moció per aturar-ho.

Ens van titllar de mentiders. No és l’últim pas: apostem per Generalitat i per apel·lar a Aldi. Gent del poble ens ha posat en contacte amb TV3 i Catalunya ràdio, i esperem que surti als mitjans nacionals. També rebrem el suport de CUP nacional.

Des de la CUP s’insisteix en la viabilitat de la seva proposta per acordar amb Aldi una permuta dels terrenys que permeti deixar les ruïnes romanes al descobert. I consideren que caldria crear una taula de partits per trobar l’alternativa adequada, que ara no tenen concretada.

També creuen que la qüestió econòmica no hauria de ser un impediment perquè es poden buscar ajudes d’altres administracions –ha dit Freixas–, de la mateixa manera que es va fer amb el MUTUR.

La CUP no podrà assistir a la reunió posterior a la cimera policial sobre La Bruna

La regidora de la CUP ha explicat que no podrà assistir a la reunió que ha convocat l’alcaldessa per informar dels resultats de la cimera policial que s’està celebrant en aquests moments a Can Saleta, per abordar la conflictivitat associada a l’ocupació de l’hostal La Gaviota.

Núria Freixas troba encertada la decisió de Candini per intentar rebaixar la tensió. Això sí, lamenta que s’estigui reaccionant quan la problemàtica ha esclatat, i no abans. És la crítica que la CUP fa a la gestió del Govern Municipal de la situació que s’ha viscut a La Bruna.

Des que va començar sabien que hi havia gent allà i que passaven coses. El vincle, l’interès i la preocupació per les persones que hi havia allà no s’ha donat fins que ha explotat. I llavors, la portaveu de la Bruna negava el que l’Ajuntament deia que havia fet.

Freixas ha mostrat la seva total confiança en l’acció que està fent de la Policia Local, amb l’Inspector David Otal al capdavant, per reforçar la seguretat als carrers. Recorda que és una feina que recau en els cossos professionalitzats i adverteix del risc d’abonar el feixisme amb iniciatives com les que van sortir de la reunió de dissabte passat al Passeig Manuel Puigvert.

Tenim clar que l’actuació de vigilància i de garantir la seguretat és de la Policia (…) quan hi ha intervenció amb la voluntat de crear patrulles ciutadanes, només s’aconsegueix més crispació i una alerta innecessària. I feixisme, i utilitzo aquesta paraula, perquè culpabilitzen les persones sense recursos de qualsevol situació.

Es manté per dissabte al matí la manifestació convocada per reclamar una major seguretat a Calella, que anirà de la Plaça Catalunya a la Plaça de l’Ajuntament. Sortirà a les deu del matí.

Emoció continguda pels suports recollits perquè es convoqui la consulta de la platja de gossos

En l’entrevista al programa La Ciutat, la regidora de la CUP ha actualitzat el nombre de signatures que s’han recollit, i que ja pugen al miler. En necessitin un mínim de 1.560 i tenen temps fins el 26 de maig.

Freixas es mostra emocionada per arribar a l’objectiu però amb certa prudència.

Tenim cap a mil signatures. Satisfets però amb prudència perquè analitzem que ja ha firmat molta gent, ara potser es frena, i hem de pensar que algunes s’inval·lidaran… Estem en alerta però contents. Vivim una emoció continguda fins que no entreguem les firmes, el 26 de maig. No podem dir blat fins que estigui al sac, i ben lligat.

Encara sobre algunes qüestions que centren l’actualitat local, la regidora de la CUP tampoc està per crear un centre integral per a la gent gran i defensa la creació d’un menjador social a Calella.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat