La CUP i Calella en Comú es queden sols defensant la convocatòria d’una consulta popular sobre l’Aldi

Xavier Nogué00000000

Punt d’inflexió en la relació dels tres partits de la Taula de Confiança. Aquest matí s’han confirmat les sospites de la CUP: ERC renuncia a la via popular per canalitzar la seva oposició al projecte d’obertura d’un supermercat Aldi a l’aparcament Hospital 2. Així ho han confirmat des del partit cupaire, que reconeixen que aquest canvi d’opinió dels republicans fa trontollar la relació que mantenen entre ells i amb Calella en Comú, que abans de les eleccions municipals van acordar reunir-se periòdicament per trobar sinergies d’acció conjunta des de l’oposició a l’Ajuntament de Calella.

Xavier Nogués, de l’assemblea de la CUP de Calella, ha confirmat a Ràdio Calella TV que ERC els ha comunicat que renuncia a promoure la consulta popular com a via per donar més força contra el projecte sumant-hi l’opinió dels calellencs i les calellenques.

Ens ho han confirmat aquest matí, es retiren de la via popular (…) Imagino que tiraran per la via institucional, és a dir, portar-ho al Ple Municipal. Ells imagino que tiraran per la via institucional, al Ple. Però veient les majories que hi ha, amb el pacte que nosaltres mantenim que hi ha amb Cs, segurament es tirarà enrere.

Nogués ha relatat cronològicament quin és el procés que s’ha seguit per donar forma a la petició de convocar una consulta popular sobre l’Aldi. Des del mes d’octubre quan l’assemblea de la CUP va tenir la idea i la va obrir als altres dos partits de la Taula de Confiança perquè s’hi sumessin, fins al moment actual, quan han delegat les gestions a un grup de ciutadans perquè s’encarreguin de promoure-la.

Nogués reconeix que les negociacions a tres han dilatat al procés i que la decisió d’ERC marca un punt d’inflexió que no trenca però sí afecta a les seves relacions.

Part de la confiança s’ha perdut perquè quan dius que vas a un lloc, fes-ho, i no et retiris al cap de tres o quatre mesos perquè no ho veus bé. Havíem fet un “pacte”, una intenció de treball, que ha suposat moltes hores de dedicació i cau malament que després s’hagin de llançar a la brossa.

Des de la CUP expliquen que seguiran treballant amb Calella en Comú perquè es convoqui una consulta popular sobre l’Aldi, sense renunciar completament a la via institucional.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat