Tejada (ECP) es mostra confiat que s’arribarà a un acord que permeti reeditar un govern de PSOE i Sumar

El regidor i portaveu local de Sumar – En Comú Podem no preveu una repetició electoral després de les eleccions del 23J. Així ho ha afirmat Sebastian Tejada que reconeix que la clau la tenen els partits independentistes, però apel·la al seu sentit de responsabilitat i assegura que trobaran la fórmula per arribar acords per continuar governant. També afirma que les eleccions han deixat als sobiranistes en una posició afeblida que no els permeten tenir grans exigències com el referèndum d’autodeterminació.

Sebastian Tejada s’ha mostrat confiat d’arribar a acords per continuar governant. Diu que les eleccions han dibuixat un escenari molt favorable per reeditar el pacte entre el PSOE i Sumar. Ha tret pit de la gestió de l’executiu i de les fites aconseguides pel govern progressista.

Estem realment molt satisfets perquè resultats ens permeten repetir el govern de progrés que tant ha aportat al país amb la reforma laboral, els nous drets assolits individuals i sexuals, amb un panorama econòmic que ara és el millor d’Europa… Una reedició del pacte de govern ens permetrà continuar amb la feina que hem fet els últims quatre anys.

El resultat d’aquest diumenge obre la possibilitat de reeditar un govern de PSOE i Sumar, però farien falta els vots dels seus socis habituals –Bildu, ERC i PNB–, i també almenys cinc vots de Junts, a qui s’ha de convèncer. Des de Sumar ja s’han ofert per iniciar les converses. Creuen que estan en la millor posició per encapçalar les negociacions i articular un govern per a la majoria social i plurinacional del país. A tot això, Sebastian Tejada es mostra confiat que els de Carles Puigdemont s’abstindran en segona ronda de votació i afirma que la pèrdua de vots independentistes aquest 23J els deixa en una posició més afeblida per tenir unes exigències molt altes com un referèndum d’autodeterminació.

No veig la possibilitat de negociar coses com l’amnistia o la convocatòria del referèndum. Hem de tenir en consideració que els partits nacionalistes estan francament afeblits. Sí que podrem negociar altres coses que no tenen per què sortir explícitament als acords, com la reducció de les denúncies de les més de 2000 persones encausades per l’1 d’octubre i coses d’aquests tipus, però francament no veig que puguin anar més enllà les coses.

Sumar-ECP ha aconseguit l’11,47% dels suports a Calella, situant-se com a cinquena força política amb 945 vots. Tejada ha volgut agrair la confiada dipositada en ells dels prop de 1.000 calellencs.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *