La CUP publica un nou vídeo per denunciar les deficiències en la neteja viària

VIDEO CUP 20220825

El servei de la concessionària de la recollida de la brossa i la neteja viària continua en el punt de mira de la CUP, que aquests dies ha publicat un nou vídeo on denúncia les deficiències en la neteja i el sistema escombrat dels carrers. En aquesta ocasió, elaboren un llistat d’irregularitats detectades durant els mesos de juny, juliol i agost, amb màquines que no han passat per determinats carrers i sistemes de neteja especialitzats que mai s’han usat. El partit recorda, novament, que cal fiscalitzar el contracte amb l’empresa adjudicatària i que aquests fets són motius suficients per restringir el contracte per culpa de les faltes lleus, greus i molts greus detectades.

En el nou vídeo s’exposa que molts veïns s’han queixat que durant molts dies la màquina escombradora no ha passat, perquè ha estat avariada. La CUP denúncia que, per “amagar” aquesta deficiència, l’empresa adjudicatària ha prestat un servei més visible en les zones més cèntriques.

Veïns del poble que s’han queixat que durant molts dies la màquina escombradora no ha passat. Hem detectat que des del 23 de juny fins a començaments de juliol i des del 22 de juliol fins al 3 d’agost, i en dies puntuals, aquest servei ha quedat reduït a la meitat, per culpa de l’avaria d’una màquina que no ha estat substituïda. Per no fer evidents aquestes deficiències, l’empresa ha decidit prestar un servei més visible a les zones més cèntriques i transitades de la ciutat, sense donar tanta cobertura aquelles zones perifèriques.

La CUP en la nova càpsula exposa que aquestes alteracions de les rutes i la no comunicació a l’Ajuntament, “suposen faltes lleus i greus del plec de clàusules administratives”.

D’altra banda, els cupaires celebren el recent anunci fet per l’alcalde a principis d’agost on va declarar que l’Ajuntament provarà un nou sistema de neteja al carrer Església. No obstant això, recorden que des del 2015, any en què es va signar el conveni amb Urbaser, no s’ha realitzat el sistema de neteja especialitzat amb el que es van comprometre. Puntualitzen que “no
han sortit mai els tricicles escombradores al matí i a la tarda”.

En el vídeo també exposen que han detectat que el sistema d’hidropressió amb què es treballa al carrer Església, molts cops surt sense el peó que permet netejar els racons on no arriba la màquina. Racons com el voltant de les escombraries, afegeixen, que estan plens d’orins.

Els cupaires consideren que amb totes aquestes mancances detectades de forma reiterada l’empresa està augmentant beneficis gràcies a la reducció dels costos en maquinària i personal. Per tot plegat, aposten una vegada més per la municipalització del servei perquè no obeeixi a criteris ni objectius mercantils.

Aquestes mancances en el servei de forma integral i reiterada, en personal i maquinària, fan que l’empresa disminueixi els seus costos i, en canvi, augmentin els seus beneficis. Potser caldria que la finalitat de l’empresa fos la qualitat del seu servei. Que tal si ens plantegem de municipalitzar-la?

La CUP convocarà per a finals de setembre o principis d’octubre una xerrada oberta a tothom per informar públicament dels resultats de la feina d’investigació que porten fent des de principis de mandat i quines són les seves propostes de millora.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *