Calella ampliarà el servei d’atenció a les dones víctimes de violència masclista

SIAD

Calella compta amb un recurs de proximitat per atendre les dones que són víctimes de violència masclista. És el SIAD (Servei d’Informació i Assessorament a les Dones) que està ubicat a les dependències de Política Social, a la Fàbrica Llobet-Guri. Allà se’ls ofereix una primera atenció, a més d’assessorament psicològic especialitzat, presencial o telefònic, que ara s’ampliarà perquè també pugui portar els fills i filles de les dones que en són usuàries.

El SIAD és un servei externalitzat de l’Ajuntament de Calella que ara es registrarà perquè formi part de la xarxa catalana de recursos a disposició de les dones que són víctimes de violència masclista. Ho farà amb un equip de professionals ampliat, tal com ha anunciat la regidora d’Igualtat, Cindy Rando.

Ampliant les hores d’atenció per part dels professionals i també els serveis. Si fins ara només hi havia psicòloga i jurista, hem cregut important ampliar-ho amb un servei de psicologia infantil. Cal oferir-los atenció per part d’un especialista, des de l’equip de Govern ho tenim molt clar.

Un cop ampliat, la plantilla del SIAD Calella estarà formada per professionals de Treball Social, Psicologia i Psicologia infantil, a més d’un servei jurídic.

Seguirà funcionant a les dependències de Política Social.

Aquest servei s’ubica a les dependències de Política Social, a la Fàbrica Llobet-Guri. Qualsevol persona s’hi pot dirigir i demanar atenció al SIAD, activant el protocol per donar-li visita i oferir-li els serveis que requereixi.

Coincidint amb la commemoració del 25-N, la regidora d’Igualtat ha anunciat que s’ha iniciat el treball d’elaboració del Pla Local LGTBIQ i que incorporarà un apartat específic per a l’abordatge de les violències que pateix el col·lectiu. En breu, segons ha dit, es farà pública una enquesta per conèixer l’opinió i rebre suggerències de la ciutadania.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *