Catà (CUP) titlla de “barbaritat” la petició d’una associació de guàrdies civils perquè la Fiscalia actuï contra els participants a la marxa groga

L’Associació Espanyola de Guàrdies Civils (AEGC) ha demanat a la Fiscalia que actuï contra els participants de la marxa groga que va discórrer dimecres entre Pineda i Calella en contra de la presència de la policia espanyola a l’Alt Maresme. Aquesta associació els defineix com “energúmens violents i radicals” i denuncia que l’acció de protesta -un escarni, diuen- incrementa el dany físic que pateixen els agents i les seves famílies. El líder de la CUP a Calella denuncia que l’escrit confirma, un cop més, l’estratègia de l’Estat per construir un relat d’una violència inexistent a Catalunya.

Jan Catà s’ha pronunciat sobre la petició de l’Associació Espanyola de Guàrdies Civils (AEGC), que reclama identificar els participants de la marxa groga per “incitar a la violència i a l’odi”. Ho ha fet en una entrevista a l’Info Migdia.

És una barbaritat més que surt del cos de la Guàrdia Civil i respon a una estratègia, orquestrada per l’Estat espanyol, per donar una imatge de radicalització i de violència a unes protestes que són cíviques, pacífiques i legítimes que es fan a la comarca i al país

Catà s’ha remès als documents gràfics i audiovisuals de l’acte organitzat per l’organització política juvenil La Forja-Alt Maresme, un any desprès de l’aturada de país contra les càrregues de la policia espanyola per evitar el referèndum.

Coaccions no n’hi va haver ni una. Senzillament es va fer una marxa perquè quedés palès que no són benvinguts a casa nostra i que no ens agrada que les forces de seguretat de l’Estat ens vinguin a atonyinar.

El líder cupaire ha admès que “no li resultaria estrany” que la Fiscalia obrís diligències a partir de la denúncia de l’associació de guàrdies civils.

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *