La CUP reclama un canvi de model a la costa i que s’acabi amb l’artificialització del medi

Jan Catà, arxiu

La Generalitat ha exigit l’aplicació del Pla Estratègic de Platges del Maresme, que contempla actuacions valorades en 52 milions d’euros per afrontar el problema de la desaparició del litoral de la comarca en episodis de llevantada, i la CUP es mostra contrària a les solucions que proposa aquest Pla.

Una problemàtica que s’està convertint en endèmica aquí al territori que dilluns es va plantejar en una reunió amb Costes del Ministeri de Medi Ambient, i de la qual ahir també se’n van donar compres a la reunió extraordinària del Consell d’Alcaldes del Maresme, on hi va assistir el conseller.

El conseller comarcal per la CUP, Jan Catà, es mostra contrari a les solucions que recull el Pla. L’argumentari de la CUP en aquesta qüestió es basa en un canvi de model que ha explicat el mateix Catà: “L’actual model de gestió del litoral és absolutament caduc, està basat en l’artificialització de la costa, en anar posant infraestructures artificials a un medi que és dinàmic i molt inestable. Per fer aquest canvi de model, reclamem una taula de treball“.

Aquesta taula de treball proposada per la CUP hauria d’integrar l’administració pública, agents socials, econòmics, polítics i sobretot científics i tècnics, i la societat civil. A aquesta taula de treball, de moment no contemplada per la eneralitat, la CUP demana rigor: “Rigor per instaurar solucions emmarcades sobretot en la sostenibilitat ambiental, social i econòmica. Ara mateix estem en un model que és de tot menys sostenible en aquets aspectes“.

Catà ha dit que les actuacions fetes fins ara han estat molt cares i gens efectives, i que el mar «s’ha menjat a la primera de canvi» els espigons fets. Pronostica que tornarà a passar el mateix a cada llevantada i que cada any patim l’impacte del vaixell draga a les costes del Maresme.

La CUP, insatisfeta amb les explicacions del Conseller d’Interior

Per altra banda, Catà ha afirmat que la CUP no va quedar gens contenta amb les explicacions del Conseller Jané als alcaldes del Maresme sobre la percepció d’inseguretat als municipis de la comarca. Al seu entendre, va dir que el volum de robatoris a les cases es manté en situació estable i no va aportar cap solució. Catà: “Si aquesta és la conclusió del Departament d’Interior de la Generalitat,q ue estem estables, i al territori ens dóna zero solucions, cap ni una, d’excuses les que vulguis però de solucions cap ni una. Ahir no vam quedar gens satisfets de la intervenció del Conseller Jané“.

 

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *