La Diputació de Barcelona premia l’ADF de l’Alt Maresme com a millor organització del 2015

adf jordi peix i massip 082

La Diputació de Barcelona ha premiat el projecte ‘ADF a les escoles’ de l’Agrupació de Defensa Forestal (ADF) de l’Alt Maresme. Li ha atorgat el Premi Jordi Peix i Massip a la millor organització per una iniciativa que es va dur a terme l’any 2013 en dos centres educatius de Calella sobre sensibilització mediambiental i prevenció d’incendis entre els infants i joves. La voluntària forestal Anna Fernàndez, promotora del projecte, ha assegurat que el reconeixement engresca als membres de l’agrupació a fer créixer aquest projecte i a emprendre noves iniciatives de lluita contra els incendis i protecció dels espais naturals. Puig-reig va acollir dissabte la cerimònia d’entrega dels Premis a la Prevenció d’Incendis Forestals 2015, presidida per la presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa.

L’ADF de l’Alt Maresme -formada pels municipis de Calella, Pineda de Mar, Santa Susanna, Malgrat i Palafolls- ha estat distingida com la millor organització en els Premis a la Prevenció d’Incendis Forestals de la Diputació de Barcelona. Hi va presentar el projecte ‘ADF a les escoles’ que l’any 2013 va desenvolupar a les Escoles Freta i a l’Escola Pia, portant a les aules nocions bàsiques sobre la tasca de les agrupacions de voluntaris forestals, prevenció d’incendis i protecció dels boscos.

Anna Fernàndez, voluntària forestal i impulsora del projecte, va recollir el premi durant la cerimònia que va tenir lloc dissabte a Puig-reig. “Tots els companys d’ADF tenien moltes expectatives en el premi però jo, sincerament, no les tenia totes perquè ha estat un any que hi havien bons projectes. Va ser una sorpresa molt gratificant, rebre el premi i que et reconeguin una tasca que fas de manera voluntària”, ha assegurat Fernàndez.

L’ADF de l’Alt Maresme ha estat reconeguda, diu Fernàndez, per la feina ben feia i assegura que el premi engresca a tota l’agrupació a emprendre nous projectes per avançar en la conscienciació social sobre la necessitat de tenir actituds responsables i de respecte cap als boscos.

Fernàndez també ha volgut fer un reconeixement explícit als seus companys. “Dissabte em van donar un suport impressionant. Em sentia molt responsable del que pogués passar, tant a bé com a malament, i van estar en tot moment creient en mi i en el projecte. Totes aquestes bones energies van ajudar a què el premi caigués cap a casa”, ha destacat la voluntària forestal de l’organització altmaresmenca.

L’accèssit del Premi Jordi Peix i Massip a la millor organització ha estat per a l’ADF de Sant Sadurní d’Anoia. Pel que fa al Premi Rossend Montané a la millor obra o projecte de prevenció ha recaigut en l’ADF Montseny Ponent, que actua sobre la totalitat del territori forestal dels municipis d’Aiguafreda, el Brull, Seva i Tagamanent. Finalment, el Premi d’Honor Joaquim de Castellarnau, de reconeixement públic a persones membres d’ADF, ha tingut un doble guanyador en l’edició d’aquest 2015. S’ha premiat a Ramon Vilanova de l’ADF Montesmon i a Joan Pujol de l’ADF Viver i Serrateix; totes dues de la comarca del Berguedà.

La cerimònia celebrada a Puig-reig va estar presidida per la presidenta de la Diputació de Barcelona, Mercè Conesa, qui va anunciar que els pressupostos de l’organisme supralocal del 2016 preveuen un increment de la dotació assignada a les ADF.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat