[AMPLIACIÓ] La diputada socialista Alícia Romero diu que el referèndum és “il·legal, irregular i no té garanties”

Alícia Romero a la seu del PSC aquesta tarda
Alícia Romero a la seu del PSC aquesta tarda

La diputada maresmencs del PSC va explicar ahir a Calella quina és la proposta dels socialistes per resoldre la situació d’enrocament en les relacions entre Catalunya i Espanya. Alícia Romero, en una trobada amb militants i simpatitzants locals, va defensar la necessitat d’una reforma constitucional que permeti avançar en l’autogovern de Catalunya.

Romero va detallar la seva proposta, que passa pel diàleg i l’entesa entre els governs. “Hem d’intentar seguir junts amb una millor situació. Plantegem una reforma constitucional perquè Catalunya millori el seu finançament, autogovern, s’aclareixin les seves competències exclusives, el seu reconeixement nacional, llengua, cultura… Això és el que voldríem treballar a la comissió que s’ha acordat crear al Congrés, i després portar-ho a votar perquè, al punt que estem, els catalans han de votar”, va dir la diputada socialista.

En una entrevista a l’Info Vespre de Ràdio Calella TV, la diputada del PSC va sortir en defensa de la posició dels socialistes espanyols i del seu líder, Pedro Sánchez. En aquest sentit, va negar que estiguin beneint l’actuació del Govern del PP per desmuntar els preparatius del referèndum. Simplement va dir, se li ha fet costat en la defensa del compliment de la legalitat.

“L’actuació que està fent el Fiscal General no ha estat gens positius. És una barbaritat i un despropòsit, no cal cridar a 700 alcaldes. Ell actua en nom del Govern, que és qui el va triar i nosaltres el vam reprovar. Les mesures del PP, utilitzant instruments que no són propis de la política, no semblen correctes”, va exposar Romero.

Romero va criticar la falta de voluntat de diàleg que, va dir, han demostrat tenir els dos governs. El català i l’espanyol, a qui acusa d’haver contribuir a sumar nous adeptes a la causa independentista amb una estratègia errònia i basada únicament en la utilització de les forces policials i el poder judicial. En cap cas, la política.

De cara a diumenge, el socialisme crida a la no participació en les votacions. “No legitimem aquesta votació. Qui es vulgui mobilitzar que ho faci, la llibertat d’expressió i de reunió existeix, tot el respecte per part nostra. Però nosaltres no anirem a votar i també demanem a qui cregui que no es donen les condicions, que no ho faci”, va concloure.

Romero va afirmar que el Govern català està promovent un referèndum il·legal i sense garanties.

Podeu recuperar íntegrament l’entrevista a l’Info Vespre a continuació:

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *