La duplicitat de l’Administració pública, a debat avui a l’Aula d’Extensió Universitària

Font: @oriolvbc
Font: @oriolvbc

«De quines administracions podem prescindir?» és el títol de la conferència que s’impartirà avui a l’Aula d’Extensió Universitària. El seu ponent, el Doctor en Dret Josep Ramon Barberà, ha explicat avui al programa La Ciutat, de Ràdio Calella Televisió, que cap administració pot substituir-ne una altra, però que la realitat d’avui en dia és molt diferent.

El Dr. Barberà avisa que cal evitar les administracions duplicades per gestionar de forma eficient els recursos disponibles.

«Convé veure exactament allà on hi ha les duplicitats, allà on hi ha dues administracions fent una feina similar, i això és el que convé evitar en primer lloc, perquè els recursos són escassos i ho sabem més d’ençà que tenim aquesta crisi instal·lada. El que convé és destinar-los de manera eficient, per tant, les administracions no només han de ser eficaces, no només han d’obtenir uns bons resultats per la ciutadania, sinó que a més a més ho han de fer barat. Com més barat millor, com més eficient millor»

A la classe d’aquesta tarda també es debatrà sobre les administracions locals, de les quals el Dr. Barberà afirma que hi ha un cert desconeixement. Els ajuntaments seran un altre tema a tractar, ja que el ponent assegura que sovint necessiten ajuda per fer les seves tasques.

«Sovint hi ha un cert desconeixement del que fan algunes administracions i parlo sobretot en l’àmbit local, on tenim administracions que normalment es posa a la picota com aquelles que primer suprimiríem, com podrien ser els Consells Comarcals o les Diputacions. De fet, existeixen i comentarem fins a quin punt tenen un sentit de ser-hi o no, perquè tenim sovint uns municipis, uns ajuntament com a institucions, que amb prou feines poden fer la feina que la llei els diu que facin i, per tant, han de demanar ajut»

La conferència tindrà lloc a l’Aula d’Extensió Universitària, al Casal de l’Amistat, avui a les 18:30.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat