La Fàbrica Llobet acull la Jornada d’Orientació 2018 de Cicles Formatius de l’Alt Maresme

Centres educatius de diverses ciutats de la comarca han presentat les seves ofertes educatives en Cicles Formatius de cara a l’any que ve, entre ells, l’Institut Bisbe Sivilla i el Freta de Calella. Alumnes d’instituts de tota la comarca han pogut informar-se sobre estudis tan diversos com turisme, hostaleria, patronatge i moda, estètica, higiene bucodental o educació infantil.

Isabel Sagimon, cap de departament del grau de Textil i Moda que s’imparteix a l’Institut Domènech i Muntaner de Canet de Mar.

Tenim un Cicle Formatiu de Confecció i Moda, que vam començar al 2014-2015, i aquest curs hem començat el Cicle Superior de Patronatge. Estem molt contents, perquè són dues especialitats. Confecció i Moda, cicle mig, és com diu la paraula molt industrial, en el sentit de confecció i també artesanal, les dues coses, i es complementen. Una persona que ha cursat el cicle mig, després té l’especialització en Patronatge amb el cicle superior.

Stand dels estudis de Tèxtil i Moda.

Stand dels estudis de Tèxtil i Moda de l’institut Domènech i Muntaner de Canet

La Isabel és una de les alumnes dels dos cicles de moda que es realitzen. Els ha valorat de forma molt positiva.

Jo que vaig ser una de les pioneres del cicle mig i, de fet del superior també, em va agradar bastant perquè realment jo anava amb la idea de Disseny i no era exactament això, el que passa és que la part de la confecció és molt important a l’hora de dissenyar, perquè si tu no saps cosir, dissenyar és una mica difícil. Llavors la part de la confecció, que és el cicle mig, t’ensenya totes les tècniques necessàries per confeccionar roba, tant industrialment com a mida.

Andrea Garcia, alumna del cicle d’Higiene bucodental que s’imparteix al Freta de Calella, ha explicat el taller que avui oferien a la trobada de la Fàbrica Llobet, un taller que reflexa el que aprenen al cicle.

La veritat és que m’encanta el cicle. És súper interessant, súper divertit. Bàsicament el que ensenyem en aquest taller és a fer curetatges, a fer higine bucodental i a saber tractar amb la boca del pacient. Tant fer higienes com fer educació per la salut bucodental, és a dir, saber-se raspallar les dents, explicar el que són les pròtesis i també a tenir cura del pacient, sobretot, que es senti a gust amb nosaltres.

Stand del Cicle dHigiene Bucodental.

Stand del Cicle d’Higiene Bucodental del Freta

A l’Institut Bisbe Sivilla es realitzen diversos cicles formatius, entre ells el grau de Turisme. Puri Duran, professora del grau de Turisme, ha avançat les principals novetats.

Tenim com a novetat el Grau Superior d’Allotjament en formació dual, que és la novetat del Maresme. A part d’oferir el cicle de guies que ja estàvem oferint, que aquest any tenim com a novetat que és amb perfil d’agència de viatges. Vol dir que et treus el títol de guia però, a més a més, fas Amadeus, que és un programa de gestió d’agències de viatges i que et dóna la oportunitat de treballar bé amb agències de viatges. Des de turisme, tenim el títol de guia informador turístic i el títol de gestió d’allotjaments turístics.

Stand dels estudis de Turisme del Bisbe Sivilla

Stand dels estudis de Turisme del Bisbe Sivilla

En Ricard ha explicat què està aprenent als estudis d’Agència de viatges que cursa al Bisbe Sivilla.

Jo estic fent Agència de viatges i ho valoro positivament, amb els companys, els professors, que ens ho passem molt bé sempre. És una experiència molt bona i estem aprenent bastant del tema. A mi que m’agrada molt, especialment, doncs molt bé. Fem molta geografia, molt de programes informàtics, reserva de bitllets, etc. Especialment això, però en general fem de tot.

A continuació podeu recuperar l’entrevista íntegra a Isabel Sagimon, cap de departament del grau de Textil i Moda, i a una de les alumnes.

A continuació podeu recuperar l’entrevista íntegra a una de les alumnes del cicle d’Higiene Bucodental.

A continuació podeu recuperar l’entrevista íntegra a Puri Duran, professora del grau de Turisme, i a un dels alumnes.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *