Candini comunicarà la setmana vinent si manté o no tots els seus càrrecs

Candini interverint en la sessió de debat sobre el projecte de llei de pressupsotos del 2017

L’alcaldessa de Calella ha dit en una entrevista a l’Info Migdia de Ràdio Calella TV que la setmana vinent comunicarà si finalment demana ser una excepció al règim d’incompatibilitats que estableixen els estatuts del PDECat. O, per contra, renuncia a algun dels càrrecs que acumula tant a nivell institucional com orgànic dins el partit, en la línia de la decisió adoptada per la consellera de la Presidència, Neus Munté, que deixarà la seva acta de diputada. Montserrat Candini és un dels cinc membres de la direcció nacional que estan afectats pel règim: és alcaldessa i diputada de Junts pel Sí al Parlament de Catalunya, a més de responsable de relacions institucionals del PDECat. La qüestió s’ha de resoldre al consell nacional del partit que es farà el 28 de gener.

En cas de demanar ser una excepció al règim d’incompatibilitats, els dirigents necessitaran un informe de la comissió de qualitat democràtica del PDECat i el vot favorable de 3/5 parts dels consellers. Montserrat Candini va manifestar a Ràdio Calella TV a principis de desembre que prendria la decisió durant el període nadalenc, i dijous va anunciar a la ràdio i televisió públiques locals que la farà oficial la setmana vinent.

Candini és alcaldessa de Calella des de l’any 2011, i va prendre possessió de l’acta de diputada al Parlament de Catalunya la tardor del 2015 com a membre del Grup de Junts pel Sí.

Des de l’estiu passat desenvolupa una de les responsabilitats executives dins la direcció del PDECat.

La visita del conseller Comín es manté en peu

En l’entrevista a l’Info Migdia, Candini va ratificar que el conseller de Salut, Toni Comín, visitàrà Calella el pròxim mes de febrer. Ho farà en un moment delicat i especialment sensible pel que fa al servei assistencial que es presta des de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva, i a nivell més local, des de l’Hospital Sant Jaume de Calella. Hi ha consens al territori, a nivell social i polític, en relació a la necessitat d’inversions amb caràcter immediat que resolguin les deficiències instrumentals i d’instal·lacions que pateix.

Al marge d’això, l’alcaldessa de Calella, que és portaveu de Junts pel Sí a la comissió de Salut, va referir-se a la complicada situació financera de la Generalitat per argumentar perquè el pressupost de la Generalitat de Catalunya del 2017 no contempla partides directes per al centre hospitalari calellenc. “Assenyalo d’una manera que considero escandalosa els 1.900 milions d’euros que s’han pagat des de Catalunya per interessos del FLA. És evident que el conseller Comín si tingués més diners podria fer més coses, però també és evident que es reforça i es manté el model de Salut que és bo i intentarem ensortir-nos-en”, va manifestar Candini. “Ell mateix [Comín] em va confirmar que el pròxim mes de febrer vindrà a Calella”, va afegir.

El pressupost del Departament de Salut va superar dimecres el debat en comissió, després que fossin rebutjades les esmenes de retorn que havien presentat C’s, Catalunya Sí que es pot i el PP.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *