La FAGEM demana als ajuntaments del Maresme un paquet de 5 mesures per salvar el teixit empresarial

botiga tancada

La pràctica paralització de l’economia per l’Estat d’Alarma posa en risc la viabilitat del teixit empresarial del Maresme, i en conseqüencia, molts llocs de treball. Davant d’això, la FAGEM (Federació d’Associacions i Gremis Empresarials del Maresme) ha reclamat a les administracions locals que decretin mesures extraordinàries que permetin a les empreses aguantar mentre duri la situació d’emergència.

La presidenta de la FAGEM, Roser Moré, ha explicat que s’han adreçat a tots els ajuntaments del Maresme perquè adoptin mesures econòmiques pensant en el teixit econòmic. Ha fet notar que l’Ajuntament de Calella les va adoptar abans que ho fessin pública la petició.

Estem demanant que se suavitzi la pressió per assegurar que després el rellançament sigui positiu (…) Ajornar els impostos municipals, suspendre taxes…

La FAGEM demana als ajuntaments que ajornin el pagament d’impostos municipals, suspenguin taxes, donin bonificacions proporcionals dels cànons de concessió pel temps de tancament forçós, accelerin el pagament de factures a proveïdors i impulsin plans per a la reactivació econòmica i el consum local.

Un paquet de 5 mesures per minimitzar una crisi sanitària que Moré assenyala està tenint conseqüències en un sector nuclear de l’economia maresmenca.

Molt greu, està fent molt mal. Tenim una economia molt diversa, un dels potents que és el turisme ha perdut la temporada de Setmana Santa i això és molt greu. Va tot en cadena. Des de dissabte, tots els comerços tancats, la restauració…

Des de la FAGEM es fa una valoració positiva del decret de mesures econòmiques aprovat pel Govern espanyol, i les que ha adoptat la Generalitat de Catalunya per afavorir els autònoms que han hagut de parar l’activitat.

A continuació pots escoltar íntegrament l’entrevista a Roser Moré, presidenta de la FAGEM: 

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *