Calella duplica en només un dia la xifra de denúncies per trencar el confinament

Ja hi ha 24 denúncies presentades contra persones que han trencar l’ordre de confinament per evitar la propagació del coronavirus. Són el doble de les que hi havia comptabilitzades ahir, i en alguns casos són de persones reincidents, tal com ha confirmat el portaveu del Govern, que ha parlat a Ràdio Calella TV sobre les noves mesures adoptades pel comitè de crisi, entre les quals reforçar la vigilància al carrer amb patrulles mixtes de la Policia Local i dels Mossos d’Esquadra.

Josep Torres ha lamentat que les xifres evidenciïn l’actitud poc responsable d’alguns ciutadans que posen en risc la seva però també la salut dels altres.

Estem parlant ja de 24 denúncies, a algú que reincideix. Hi ha gent molt inconscient. Aquesta gent serà sancionada, no queda altra (…) Per exemple, ens hem trobat qui ha sortit a trobar-se amb els amics, fent esport… Fins i tot qui anava en cotxe penjant cartells, no és el moment.

Trencar l’ordre de confinament està tipificat com una falta greu, sancionat amb multes que van dels 600 euros als 30.000 euros. El portaveu del Govern Municipal ha informat que la majoria de persones denunciades tenen entre 30 i 50 anys.

A tot això, el comitè de crisi anirà actualitzant llistat de restaurants de Calella que poden servir menjars a domicili amb garanties de seguretat i higiene.

En base a la demanda d’alguns restaurants. Ens van informar de la seva disponibilitat d’acord amb la normativa. A partir d’aquí, vam decidir regularitzar-ho i fer un llistat, que s’anirà ampliant a mesura que d’altres restaurants ens ho comuniquin.

La Policia Local també ha rebut l’ordre de recórrer totes les obres que es fan a la ciutat per informar de la recomanació d’aturar l’activitat i revisar que s’adopten les mesures de protecció per als treballadors.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *