La Festa Major petita es transforma en un festival artístic per “salvar la cultura”

Els grallers de la Colla de Gegants oferiran un concert des del balcó de l’Ajuntament

L’Ajuntament ha fet públic el programa de Festa Major de Sant Quirze i Santa Julita, que la crisi del coronavirus ha capgirat com un mitjó respecte edicions anteriors. Es reforcen els espectacles musicals i culturals a l’aire lliure per compensar la pèrdua d’altres esdeveniments més propis que no es poden celebrar per les mesures higienicosanitàries. Durant dos caps de setmana, del 13 al 21 de juny, es faran 21 concerts en tres espais diferents: Plaça de l’Església, Plaça de Catalunya, Passeig Manuel Puigvert, Plaça de l’Ajuntament i Pati del Museu Arxiu. Seran gratuïts però amb l’aforament limitat al 50% de l’espai. A tots hi haurà el nombre de seients permesos i caldrà fer-ne la reserva prèvia per controlar l’assistència.

Sense sopars al carrer, ni cercavila de gegants ni tampoc ball de Festa Major. Sant Quirze i Santa Julita serà una celebració atípica, afectada per les noves mesures higienicosanitàries que obliguen a respectar la distància física i controlar als aforaments. En aquest nou panorama, l’Ajuntament de Calella ha decidit transformar-la en un festival artístic, denominat “Impuls”, justament per contribuir a la recuperació d’un dels sectors més afectats per la crisi sanitària.

S’han programat una vintena d’espectacles, musicals i artístics, per a tots els públics, per així preservar l’esperit familiar de la festa. Hi haurà concerts d’havaneres, reggae, indie, pop, flamenc i jazz i instrumentals; animació infantil i contacontes. Per assistir-hi caldrà reservar prèviament el seient al telèfon 696 706 257 o al portal entrapolis.com. L’alcaldessa Montserrat Candini ha explicat que s’aplicaran totes les mesures Covid-19 necessàries per garantir la seguretat del públic.

Hi haurà un controlador d’accés i d’aforament, i cadascuna de les dependències seran degudament desinfectades. Tindran totes les mesures de seguretat i de prevenció (…) Tindrem cultura, salvem la cultura, tindrem Festa Major però hem de garantir les mesures per evitar la transmissió de la Covid-19.

Els concerts es repartiran els caps de setmana del dissabte 13 de juny al dimarts 16 de juny, dia de la Festa Major de Sant Quirze i Santa Julita; i el següent, del 20 i 21 de juny.

El dimarts 16 de juny, l’Ofici de la Secretària es traslladarà de la capella a l’església parroquial i serà oficiada per mossèn Pere Bellvert, fill de Calella i rector de Fornells de la Selva. Mantenint la tradició, es repartiran rams de clavells entre els fidels. A les 11h, es farà l’Ofici de Festa Major amb mossèn Cinto Busquet, que anima a pregar pels difunts de la pandèmia, per a la resolució de l’emergència sanitària i per a recuperació econòmica i social de la ciutat.

La Colla de Geganters de Calella, que no podran treure en Quirze i la Minerva, faran un concert de gralles des del balcó de l’Ajuntament.

És un acte molt simpàtic per part dels geganters, que ens ho vam demanar perquè no poden fer la plantada i la cercavila. Volien ser-hi presents perquè representen la cultura popular pròpia. Faran el concert dels dels balcons, mantenint la distància, en un espai que és nucli de la ciutat.

El nou programa de Festa Major petita, segons ha confirmat Candini en una entrevista al programa La Ciutat, no encarirà el pressupost respecte edicions anteriors. Ha dit que es manté en els 16.000 euros però que en la partida no s’imputen les despeses derivades de la nova normativa higienicosanitària.

Són 16.000 euros de pressupost però tot allò que té a veure amb els controls i la desinfecció no ho integrem a la partida.

La brigada municipal s’encarregarà de les tasques de desinfecció dels recintes on es duran a terme les activitats, mentre que una empresa externa realitzarà els controls d’accés i d’aforament.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *