La Piscina Municipal obrirà el 17 de juny amb la meitat de l’aforament permès

piscina instalacions

El CN Calella i l’Ajuntament han consensuat que la instal·lació esportiva recuperi l’activitat coincidint amb l’entrada a la fase 3 i passada la Festa Major petita. Serà el dimecres 17 de juny amb les restriccions d’aforament i d’ús per garantir la seguretat higieniosanitària dels usuaris i treballadors. S’està redactant el protocol que adapta el BOE a les característiques de la Piscina Municipal i a l’ús que en fan abonats, visitants i associats del CN Calella, que és l’entitat que la gestiona.

La Piscina Municipal tindrà limitat l’aforament al 50% de la seva capacitat i hi haurà restriccions d’ús a les zones comunes. Aquesta és la normativa que s’aplica a les instal·lacions esportives a la fase 3 del pla de desescalada, tot i que la normativa s’actualitza i canvia constantment i això obliga al CN Calella a estar-hi molt a sobre. El seu president, Raül Claramunt, va avançar ahir al programa La Banqueta que la piscina i la resta d’instal·lacions del complex s’obriran al públic però que hi haurà uns horaris amb preferència per als esportistes de l’entitat.

D’aquí al 17 de juny algun canvi hi haurà, n’estic convençut (…) S’obrirà a tothom amb les restriccions corresponents. Hi haurà uns horaris en què els nostres esportistes tindran preferència, però a la resta serà entrada lliure a abonats i visitants. Durant la primera quinzena de juny prioritzarem els entrenaments del club fora de la piscina.

L’obertura de les instal·lacions esportives d’aigua està permesa a la fase 2 de forma més flexible des d’aquest cap de setmana justament per un canvi normatiu. Però a Calella es va acordar esperar uns dies i aprofitar per fer les obres de reparació del sostre.

Obrir en fase 2 implicava unes restriccions tan fortes que eren pràcticament inviables: cita prèvia, una persona per carril, no es permetia l’ús de vestidors… I tenint en compte que la instal·lació estava empantanegades amb aquestes obres importants –la substitució del fals sostre que estava molt deteriorat– vam decidir no obrir en fase 2.

A nivell competitiu, tot aturat també. Les federacions catalana i espanyola han cancel·lat totes les competicions programades per aquesta primavera i estiu, encara que hi ha a la possibilitat que alguna es pugui traslladar a finals de tardor.

Tal com va informar Ràdio Calella TV, CN Calella va congelar els rebuts als abonats i socis. L’impacte econòmic ha estat molt important, reconeixia Claramunt, fins al punt d’explicar que l’estat del club és ara mateix “crític”.

Durant els mesos d’abril a juny de l’any passat el club va ingressar 200.000 euros –quotes d’abonats, cursets i associats–, aquest any ha estat 0 (…) Hem fet un ERTO a la plantilla, però gas i agua en gastes igual. Són despeses importants i bàsiques que són fixes (…) Ara estem en una situació molt crítica.

El CN Calella també va fer un ERTO per a pràcticament tota la seva plantilla de 30 treballadors.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat