La figura de Ramon Llull centra la inauguració de la Fira de Calella i l’Alt Maresme dedicada a les Illes Balears

Es tracta de la trenta-setena edició. Té com a monogràfic les illes Balears i fins diumenge al vespre els visitants al passeig Manuel Puigvert podran conèixer el millor de la cultura i les tradicions balears. Els encarregats d’inaugurar la fira han estat el director de l’Institut Ramon Llull, Manuel Forcano, i l’alcaldessa de Calella, Montserrat Candini. A l’acte d’inauguració ha assistit també diferents representants del Govern de les Illes Balears i dels diferents consells insulars. Entre ells, la directora general de Comerç i Empresa, Pilar Sansó.

 

La inauguració de la Fira de Calella i l’Alt Maresme ha començat amb una cita de Ramon Llull: Si no ens entenem pel llenguatge, entenem-nos per l’amor.

Durant els parlaments, Manuel Forcano, director de l’Institut Ramon Llull, ha glossat la figura de Llull com un home de paraula, un home de diàleg. Era qualificat com l’apòstol de la paraula. Forcano ha recordat que Llull és l’únic pensador del segle XIII que parla de l’alegria. “Ara que són temps difícils, no perdem l’alegria”.  Ha sentenciat Forcano.

Per la seva banda, l’alcaldessa de Calella, Montserrat Candini, ha recordat que des de fa unes quantes edicions la Fira aposta per oferir el coneixement dels territoris més propers. Amb les Illes Balears, ha dit, ens uneix la llengua i la cultura. Candini ha explicat que l’oferta de la fira és prou àmplia i amb diversitat cultural i lúdica.

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *