La parròquia de Calella s’adhereix a la campanya a favor del referèndum

La parròquia de Santa Maria i Sant Nicolau de Calella ja té al campanar una senyera i una lona en què es pot llegir 1-0, és un dret. D’aquesta manera, la parròquia de Calella s’afegeix a les entitats i col·lectius que a les últimes hores han donat suport al Govern català després de la macrooperació de la Guàrdia Civil de dilluns. Ahir a la tarda, coincidint amb la sortida de l’alumnat, també es va llegir un manifest a l’escola La Minerva.

De fet, la iniciativa de la parròquia engloba una acció a nivell de tot Catalunya amb més de 300 capellans i diaques dels diversos bisbats i congregacions catalans. Han fet pública una declaració defensant el referèndum de l’1 d’octubre. Aquesta és la primera declaració explícita del món eclesiàstic de cara a l’1-O, encara que prèviament ja hi havia hagut alguns suports al dret a decidir. Aquests representants de l’església consideren “legítima i necessària la realització del referèndum” de l’1-O, davant la “impossibilitat de pactar les condicions per dur-lo a terme de forma acordada”.

Els capellans, però, no es pronuncien sobre el sentit del vot, i només criden a “votar en consciència en exercici del dret fonamental que té qualsevol persona”.

Entre els signats hi ha capellans i diaques de gairebé tots els bisbats catalans i de diverses congregacions religioses. Entre aquestes hi hauria els jesuïtes, els claretians, els escolapis, com ahir explicàvem de l’Escola Pia Calella, els franciscans, els caputxins, els salesians i els monjos de Montserrat i Solius.

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *