La Fira de Calella resitua espais, augmenta l’artesania i convida tres ciutats “màgiques”

Dublín. Anvers. Praga. Tres grans ciutats europees que han convertit la seva singularitat en atractiu turístic, i que donaran molt joc al monogràfic de la Fira de Calella i l’Alt Maresme d’enguany.

fira_caCada ciutat tindrà un dia propi a la Fira, amb activitats repartides en diferents espais dins el recinte. La distribució dels estands és una novetat i també ho és la col·locació dels escenaris. Ho ha explicat la comissionada de la Fira, Rut Martínez: “El que hem fet és buscar fils conductors que siguin interessants. No oblidem que la Fira es fa a un espai molt determinat que és el passeig Manel Puigvert i per tant ha de ser una fira divertida, per viure-la, per passar-s’ho bé… L’espai passa a tenir quatre zones amb activitat, quatre escenaris diferents on passen coses. Un és només entrar un espai literari que hem articulat en col·laboració amb la llibreria La Llopa. Després recuperem l’escenari de l’any del Tricentenari, un 8×8 bastant generós on es faran sobretot tallers de música i dansa tradicional irlandesa, que donen molt joc i son molt participatius.  Després tenim l’escenari gran, el central. I una zona molt àmplia de tallers perquè com sabeu aquest any hi ha una aposta molt gran per l’artesania, pel fes-t’ho tu mateix, aquest «handmade» que està tan de moda“.

34145_anvers_anversEl divendres és el dia dedicat a Anvers, una ciutat on la moda hi té un paper molt potent, creació contemporània i arts interdisciplinars. Una companya catalano-belga nascuda al Maresme, Paki Paya porten una proposta de circ anomenada «shake, shake shake». Tabé hi haurà un homenatge a Jacques Brel i a Jan Fabre i un tast de tres cerveses d’Anvers. Es veuran mostres d’art floral i un espai on els nens podran pintar quadres inspirats en Rubens i Van Dyck.

dublin-1Dissabte és el dia de Dublín. La música i la dansa folk celta en seran la gran referència, però també es faran tallers de manualitats amb iconografia de la capital irlandesa, o un taller de pintura manga, robòtica i un viatge 3D per la ciutat.

visita-praga1El dia de Praga és diumenge, i d’aquesta ciutat txeca en veurem una exposició fotogràfica expressament encarregada des de Calella a l’artista Michal Novak anomenada «La Praga de les petites coses». També hi ha un espai literari i una companyia de titelles que ve expressament de Praga i la fira acabarà amb un recital de música de cambra titulat «Passeig per Praga», amb un dels principals violinistes del moment.

Però la Fira no només és el monogràfic. Hi ha una presència important i vital del teixit associatiu de la ciutat i una mostra d’artesania, que aquest any augmenta en volum, es situen a un espai més central, i canvia d’enfocament, per portar a la ciutat mestres artesans d’oficis tradicionals. Rut Martínez: “Aquest increment notable de 27 o potser encara algun artesà més, pràcticament doblant el número d’artesans. Una Fira que reivindica els seus orígens i que avança la situació física dels artesans a la fira i estaran ja pràcticament a l’entrada, a la zona del monogràfic. Tots tindrem ubicacions diferents, com la mateixa Ràdio Calella TV. Jo crec que és un repte veure l’espai transformat, que després de 36 anys és complexe“.

Una Fira de Calella que coincideix, com sempre, amb la Festa Major de la ciutat, i que obre les portes a que es celebrin també actes de la Minerva dins el recinte Firal. “Hi ha moltíssimes coses petites, i sobretot convidar que la Fira sigui aquest espai d’acollida. Hi haurà la tradicional ballada de sardanes del dia de la Festa Major o l’actuació de l’Escola de Música de Can Llobet que celebra l’aniversari serà a l’escenari central, perquè tothom entén que és un bon espai, aquests dies, per compartir la nostra festa“.

Rut Martínez ha assegurat que el format de Fira-festival que s’està portant a terme a Calella als darrers anys funciona molt bé en qualitat i en quantitat d’entrades venudes, ja que s’hi poden veure espectacles que més endavant es poden representar a altres, i més grans, escenaris del país, alguns dels quals creats expressament per la Fira i exclusius per a la ciutat de Calella.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *