Es mantenen les restriccions amb flexibilitzacions pel lleure infantil

La Generalitat ha decidit no flexibilitzar les restriccions que afecten el sector del comerç, la restauració o la mobilitat. Tot i que la situació epidemiològica ja fa setmanes que està millorant, el Procicat ha decidit mantenir el gran gruix de restriccions i només ha flexibilitzat les activitats relacionades amb el lleure infantil. Així doncs, el confinament comarcal i el tancament del comerç durant els caps de setmana s’allarga fins al diumenge 28 de febrer. El govern de la Generalitat en funcions ha decidit prorrogar les mesures set dies més davant l’augment de noves variants de la Covid.

A partir de dilluns poden tornar totes les extraescolars d’infantil i primària. Pel que fa a la resta de grups d’edat només s’autoritzen les que es fan dins del grup bombolla a les escoles. Els caus, esplais i agrupaments escoltes també podran reprendre’s com també l’esport federat que podrà tornar als entrenaments habituals sense limitacions.

Malgrat aquestes flexibilitzacions, la resta de sectors com el comerç i la restauració, seguiran igual almenys fins al 28 de febrer.

Els comerços de 400 metres quadrats de superfície i els centres comercials seguiran sense obrir. Mateixa situació als bars i restaurants que des de la setmana passada poden obrir una hora més per cada franja, al matí i al migdia, per servir esmorzars i dinars. El sector de la restauració demanava aquesta setmana poder ampliar els horaris d’atenció al públic per poder servir sopars, almenys, els caps de setmana.

Pel que fa a la mobilitat, es manté vigent el confinament comarcal fins al 28 de febrer i el toc de queda de 22h a 6h.

La decisió de mantenir les restriccions l’ha adoptat el PROCICAT aquest matí. Una de les preocupacions dels epidemiòlegs i que justifica la pròrroga és la incidència a Catalunya de les diferents variants. De moment, ja s’han detectat casos de la variant brasilera i el govern espanyol ha imposat la quarantena obligatòria als viatges procedents del Brasil i Sud-àfrica. En una compareixença a Salt, la consellera de Salut Alba Vergés ha justificat l’allargament dient que es vol veure l’evolució i l’impacte que estan tenint les noves variants i com afecten la transmissió. Ha insistit en el fet que necessiten més dies.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *