La Flama del Canigó arribarà un any més a Calella en una versió atípica

Flama del canigo00000000

A les 8 del vespre d’aquesta revetlla de Sant Joan tan atípica Calella tornarà a rebre la Flama del Canigó un any més en una de les seves versions més diferents dels darrers anys. No hi haurà multituds, ni fogueres però la tradició es mantindrà en un format institucional i més petit per minimitzar el risc de contagi. La flama arribarà a Calella procedent de Malgrat de Mar i la portarà una representació d’Òmnium Alt Maresme fins a l’Ajuntament de Calella. Allà serà rebuda per entitats i les autoritats municipals en un acte a porta tancada.

Alfred Larroya, d’òmnium Cultural, ha explicat que malgrat les dificultats, OC ha apostat un any més per renovar la Flama del Canigó, i ho fa en una situació adversa i plena d’incerteses. Representants de totes les entitats locals seran presents en aquest acte institucional i atípic. L‘alcaldessa, Montserrat Candini, serà l’encarregada de llegir el manifest d’enguany.

Des d’Òmnium aquest any vam proposar a l’Ajuntament de per tal de continuar amb l’acte, poder-ho fer d’una manera més institucional. L’acte serà a porta tancada al consistori i hi haurà un representat de cada entitat de Calella, l’alcaldessa i els regidors. Un cop a l’Ajuntament l’alcaldessa llegirà el manifest i posarem el quinqué al balcó consistorial.

El manifest d’enguany té per lema “Encén la flama per tu“. Un manifest que han fet conjuntament equips que han estat a primera línia durant aquesta pandèmia, des dels sanitaris fins als transportistes.

Hem apostat perquè el manifest el fes personal i gent que ha treballat a primera línia de la Covid-19, des de metges a transportistes. El manifest el llegirà l’alcaldessa en representació de la població i com cada any és un crida a renovar el compromís per la llengua i cultura dels països catalans. També és un homenatge a la societat civil que ha lluitat contra la Covid-19.

Aquest any, en aquesta revetlla atípica, es proposa encendre un fanalet o una espelma des dels balcons i compartir-la a les xarxes socials amb l’etiqueta #FlamaCanigo20. El gest vol recordar totes les persones que han mort durant la pandèmia i totes aquelles que des del seu lloc de treball o bé de manera voluntària estan lluitant per superar-la.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *