La fundació Obra de Maria presenta el projecte “Prevenint la solitud” que es farà a Calella i Pineda

La fundació Obra de Maria té a mans el projecte «Prevenint la solitud» per millorar la qualitat de vida de la gent gran. Juntament amb la Federació d’Associacions de Gent Gran de Catalunya, el TecnoCampus i els Ajuntaments de Calella i Pineda i el Consell Comarcal l’estudi es durà a terme, precisament, a Calella i Pineda i servirà per obtenir informació real i donar eines per prevenir i minimitzar les patologies mentals i físiques que comporta. El president de la fundació, Joan Marc, ha passat pel programa La Ciutat per parlar-ne de tot plegat.

La gent gran és un dels col·lectius que més pateixen el problema de la solitud. A través d’un treball de camp, fet per les diverses entitats i institucions que hi col·laboren en el projecte «Prevenint la solitud», es van observar unes dades preocupants, segons informa Joan Marc, president de la Fundació Obra de Maria. Per aquesta raó, informa, els seus esforços s’han centrat en aquest col·lectiu.

Desgraciadament, el problema de la solitud sempre correspon a la gent gran. La finalitat i sobretot la missió que vam establir envers el pla estratègic que vam idear, està fonamentada amb la millora de la qualitat de vida de la gent gran. Per això hem centrat els nostres esforços en aquest col·lectiu de persones.

En el cas de Calella, tal com confirma Joan Marc, a través del primer estudi realitzat, un 30% de la població major de 65 anys, pateixen aquesta problemàtica, que pot derivar en malalties més greus.

El nostre municipi, conjuntament amb el de Pineda de Mar, seran els primers on s’iniciarà aquest projecte, que servirà de «prova pilot» per establir un model que serveixi per poder ampliar el projecte a altres poblacions. Joan Marc, explica com funcionarà.

Primer farem la prova pilot a Calella i Pineda. El que farem és un sistema d’enquestes personalitzades, que es faran a persones a l’atzar amb col·laboració de l’Ajuntament, d’escollir a un nombre de persones per poder fer unes enquestes. A partir d’aquestes ens apareixerà un model, del qual podrem establir, quines són les causes, els motius i quines són les persones que estan en risc de patir aquesta solitud.

El president de la Fundació ha volgut posar de manifest la importància que les residències o els casals per a la gent gran puguin fer activitats per aquest col·lectiu, per tal de poder combatre aquesta situació.

Si pots mostrar una àmplia oferta de serveis que donin vida, que donin il·lusió a la gent per participar. Amb un rang d’activitats més ampli més opcions hi haurà i la gent es dinamitzarà més, perquè una de les coses que més preocupa és l’envelliment actiu. Aleshores s’han de buscar noves activitats, nous espais, noves ofertes, perquè la gent pugui vibrar i sentir-se viva.

Des de la Fundació, ja han contactat amb la Fundació TecnoCampus i amb els diversos casals d’avis per atraure voluntaris. Totes aquelles persones que vulguin participar es poden posar en contacte amb la Fundació Obra de Maria, a través del seu portal web
https://www.fundacioobrademaria.cat/.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *