La Sala Mozart, un cinema centenari que enfila la recta final de la seva reforma

SALA MOZART WEB 20230118

Fil a l’agulla a la tercera fase del projecte de reforma de la Sala Mozart, que es va iniciar l’any 2014 quan l’equipament encara no era de titularitat municipal. Des de llavors, s’han renovat les instal·lacions, l’escenari i els camerinos, així com el vestíbul d’accés; recentment, tota la coberta, que va obligar a paralitzar-hi temporalment l’activitat. Ara, l’Ajuntament de Calella ha aprovat inicialment el projecte d’intervenció a l’interior de la sala per posar al dia els revestiments i millorar-hi la representativitat i l’acústica. Es preveu fer-hi una inversió que puja als 160.000 euros. Amb aquesta actuació de rehabilitació es completarà l’obra grossa i més complexa a la sala de cinema centenària des d’on aquest diumenge s’anunciarà el Premi Gaudí del Públic.

Un interior ple de bastides durant la gala dels Premis Gaudí del 2022 testimoniava el procés de reforma per convertir la Sala Mozart en un equipament cultural de “primera divisió”. Va començar fa 9 anys i enfila la recta final.

L’Ajuntament de Calella, que n’és el propietari, ha aprovat el projecte per millorar-ne el revestiment i l’acústica, amb una inversió prevista de 160.0000 euros. Segons la memòria, la renovació dels revestiments també permetran adequar la sala a la normativa d’incendis. Quedarà pendent els treballs que busquen el confort i els serveis per al públic: substitució del paviment i les butaques, i adequació dels labavos. L’alcalde Marc Buch ha avançat a Ràdio Calella TV que la voluntat del Govern és destinar-hi una partida del pressupost municipal del 2023 que es portarà a aprovació a principis del mes de febrer.

Ens queden els revestiments i, a partir d’aquí, anirem fent actuacions per fer més confortable l’estada a la sala, per qui vingui a veure teatre, escoltar música, o veure cinema (…) La voluntat és destinar-hi una partida del programa d’inversions per al 2023.

La previsió és que les obres de la tercera fase, un cop adjudicades, tinguin un termini d’execució d’aproximadament 14 setmanes, incloent els treballs previs.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *