La Generalitat estudia posar un impost per comprar brioixeria industrial

El Govern dona per fet que s’aplicarà un impost similar al de les begudes ensucrades a altres productes amb excés de greix i sucre. Assenyala directament a la brioixeria industrial. A partir del preu, es vol implantar una nova cultura d’alimentació destinada a corregir determinades patologies associades al consum.

Isabel Martorell, diestista-nutricionista i coordiadora del col·legi de professionals, ha explicat que a part de posar un impost, es poden implantar altres normatives que impedeixin que les marques de brioxeria industrial es puguin anunciar, o prohibir que posin cromos o petites joguines com a regal al comprar un pastisset.

L’impost de les begudes ensucrades, que va entrar en vigor la setmana passada, té un carácter finalista i és, per tant, el consumidor final qui el paga.

El que paga el gravàmen i també les conseqüències que el seu consum té per a la salut. Dels 58 cèntim d’euro que valia una llauna de cola de 33 centil·litres, als 62 cèntims d’euro, des d’aquesta setmana. Isabel Marorell demana que els diners recaptats es destinin a fer campanyes a favor de dietes i menjars més saludables.

Martorell ha dit que el contingut nutricional de la broixeria industrial és molt baix, fa que no mengis altres productes més sans.

Aquí podeu escoltar l’entrevista sencera a Isabel Martorell, emesa a l’Info Migdia

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *