La Generalitat posarà a disposició dels turistes positius un hotel per passar la quarantena

Hotel Atiram de Barcelona, on els turistes faran la quarantena.

Els turistes que visitin Calella aquest estiu i que donin positiu per Covid durant la seva estada a la ciutat podran ser traslladats per fer l’aïllament a un dels “Hotels Salut” que ha posat a disposició el departament d’Empresa i Coneixement. Així és com ho recull el protocol presentat per l’Ajuntament i Salut i que determina el circuit que han de seguir els establiments turístics en cas d’un possible contagi per coronavirus. Amb aquesta mesura, la Generalitat vol “alliberar” a la resta d’hotels el fet d’haver de reservar una zona per a turistes amb coronavirus. Els turistes que donin positius seran traslladats a l’hotel Atiram de Barcelona o al Peninsular de Girona.

El protocol exposa que en el cas que en un allotjament algun turista presenti simptomatologia compatible amb la Covid, caldrà trucar immediatament al CAP. La persona afectada no podrà sortir de l’habitació o de l’establiment mentre no se li faci una prova de detecció. Si aquesta resulta positiva, serà el personal sanitari qui determini si cal desplaçar al malalt a un hospital o a l’hotel salut habilitat per la Direcció General de Turisme. El positiu podrà ser traslladat a l’hotel Atiram de Barcelona o al Peninsular de Girona, juntament amb els seus contactes estrets, qui també podran fer la quarantena en aquests hotels. En els establiments, preparats per acollir positius de Covid, hi haurà una persona de contacte amb el departament de Salut que és qui farà el seguiment. L’estada del positiu en aquests hotels anirà a càrrec de la direcció General de Turisme.
En el cas que la persona afectada estigui passant l’estada en un apartament turístic, podrà fer l’aïllament en el mateix si està disponible els dies que pertoqui. En aquest cas l’allargament de l’estada anirà a càrrec particular. En cas d’haver de deixar l’allotjament per una reserva acceptada amb anterioritat, es podrà derivar a l’hotel salut.

El protocol es va presentar divendres durant la reunió mantinguda entre Salut, l’Ajuntament i representants del sector turístic. En ella es va explicar tot aquests procediments a seguir i es va fer arribar tota la documentació per donar les màximes garanties de seguretat als seus clients.

A Calella la Comissió de Seguiment de la Covid està formada per l’alcaldessa de Calella, Montserrat Candini, els regidors, Marc Buch i Ramon Llamazares; la directora del sector de l’Alt Maresme del CatSalut, la Dra. Maria Josep López; el cap del sector Girona Sud del Servei de Salut Pública, Maurici Martínez; el tècnic del servei de vigilància epidemiològica, Daniel Moreno; així com la directora de l’àrea bàsica de Salut de Calella, la Dra. Susanna Curós.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *