La gran triomfadora dels Òscars, aquesta nit al Beach Festival

Nomadland-1

Nova cita de cinema a la fresca, aquesta nit al Passeig Manuel Puigvert. El Beach Festival que organitzen el Calella Film Festival i l’Ajuntament de Calella projecta avui dijous, 29 de juliol, un dels èxits cinematogràfics de l’última edició dels Premis Oscars de l’Acadèmia nordamericana. Amb guió i direcció de Chloé Zhao i la interpretació de la genial Frances McDormand, “Nomadland” ens submergeix en el viatge físic i sentimental que emprèn una dona de l’Amèrica rural que ho ha perdut tot a la vida.

Fern, la protagonista de Nomadland, viu des de fa molt temps en un poble de Nevada construït exclusivament per als treballadors d’una empresa que, després d’entrar en crisi, deixa a moltes famílies al carrer. Sense casa, sense poble, i havent perdut també al seu marit, es troba absolutament perduda i es decideix emprendre el viatge cap a una nova manera de vida. Forçada a reinventar-se, troba en el nomadisme l’estil que més li convé en el punt en què es troba.

La pel·lícula és un retrat modern del fenomen de la vida nòmada als Estats Units d’Amèrica, sobretot entre les persones grans que van patir els efectes de la crisis econòmica del 2007 i el fracàs del neoliberalisme capitalista. Està inspirada en el llibre de no ficció País Nòmada de Jessica Bruder, que utilitza el nomadisme contemporani per parlar de la precarietat i la pobresa, però també de les relacions que es creen entre les persones quan es veuen forçades a crear comunitat al marge del sistema.

Va ser una de les grans triomfadores de l’última edició dels Premis Oscar, fent-se amb les estatuetes a la millor pel·lícula, millor direcció per a Chloé Zhao i millor actriu protagonista per a Frances McDormand.

El Beach Festival la projectarà aquesta nit (22h) al Passeig Manuel Puigvert, amb entrada lliure i gratuïta. La pròxima cita serà a la sorra de la Platja Gran (al costat del Xiri9) amb la pel·lícula Las Brujas amb Anne Hathaway de protagonista.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *