La grip assoleix el nivell d’epidèmia a Catalunya

maxresdefault

El CAP de Calella està en alerta per l’inici de l’epidèmia de la grip. Ha arribat amb uns dies de retard respecte la temporada passada, a causa de les temperatures anormalment altes que hi ha hagut aquestes darreres setmanes. La directora del CAP, Susanna Curós, ha informat que de moment no se n’ha diagnosticat cap cas al centre, i que s’espera que els primers es donin la setmana vinent.

La incidència de l’activitat gripal a Catalunya ha disminuït únicament als centres d’atenció primària de Catalunya des de l’inici de la temporada, on s’han atès menys casos que en el 2015. Tot al contrari que les urgències hospitalàries o als hospitals infantils, comportant finalment un nombre d’ingressos similars a l’any passat.

Des del CAP de Calella, la seva directora ha recordat quin és el quadre simptomàtic més habitual. “Malestar general, dolor muscular i a les articulacions, però sobretot febre molt elevada”, ha detallat Susanna Curós, qui recomana actuar davant d’aquests símptomes trucant al 061 de CatSalut Respon o bé adreçant-se al Cap de Calella per ser avaluats.

En el cas que el malalt no tingui patologies de base o cròniques que puguin comportar complicacions, el tractament se centrarà en combatre la febre alta. “Començarem amb antitèrmics, Paracetamol o Ibuprofè, si no tenim contraindicació o al·lèrgia”, ha dit Curós.

Avui dia, quan l’activitat gripal ha assolit nivell d’epidèmia, la doctora Curós afirma que l’únic que es pot fer per esquivar el virus és protegir-se del fred i abrigar-se.

Exposa, a tot això, que la població local no respon com es voldria a la crida per vacunar-se i que aquesta reticència és el que desencadena, en els grups de risc, les temudes complicacions.

“Hem de convèncer a la gent que s’ha de vacunar, perquè això els protegeix de la malaltia. De fet, els casos que tenim i es compliquen són amb gent que no s’han vacunat però ho haurien d’haver fet: persones amb patologies respiratòries, amb diabetis o hipertensió”, admet la doctora Susanna Curós.

La directora del CAP ha informat que, de moment, no s’ha fet cap diagnòstic de grip al centre i que es preparen per atendre els primers casos a partir de la setmana vinent.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat