La Guàrdia Civil identifica els portaveus de diversos CDR, entre ells Imma Zapata del CDR Calella

informeGC

La Guàrdia Civil ha identificat als portaveus dels Comitès de Defensa del Referèndum (CDR). Entre els identificats, es troben les portaveus dels CDR de Calella, Inma Zapata i Yasmin Argaz, del CDR de Pineda de Mar.

En un informe emès al Tribunal Suprem el passat 28 de febrer, els investigadors de l’Institut Armat situen a una vintena d’activistes de diferents partits i associacions que haurien confluït per “posar en marxa una estratègia de resistència i desobediència civil que forcés el naixement de la República Catalana”.

Entre els membres identificats es trobarien, entre d’altres a David Fernández i Antonio Baño, exdiputats de la CUP, Marcel Mauri de los Ríos, portaveu d’Òmnium Cultural, Imma Zapata i Yasmin Argaz del CDR de Calella i del CDR Pineda.

La Guàrdia Civil manté que tots ells van exercir un rol directiu quan es van posar en marxa els CDR, de forma coordinada amb els partits independentistes, ANC i Òmnium, per mantenir els col·legis electorals oberts durant l’1-O.

A l’informe també es diu que haurien formulat una “resistència activa” i que els CDR haurien fet crides per “tallar de carreteres, carrers, vies de tren impedint amb això la circulació dels vehicles i provocant una greu alteració de la seguretat ciutadana, així com impedir el normal funcionament d’un servei esencial com és el transport públic, o la normalitat de la circulació del trànsit”. L’escrit també diu que “fins i tot van arribar a fer servir menors d’edat, amb el conseqüent risc per la seva vida i integritat física”.

A l’informe també s’inclou un DVD amb vídeos i notícies fetes per aquesta casa, Ràdio Calella Televisió.

Al següent enllaç, podeu llegir l’Informe Guàrdia Civil que ha publicat “El Confidencial”

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat