Els joves cada vegada comencen més aviat a tenir relacions sexuals

La Dra. Susanna Curós, aquesta tarda a la xerrada

Aquesta tarda, l’Espai Mercat ha acollit la xerrada “Sexe i edat, relació proporcionalment inversa?” organitzada per l’Associació de Dones de Calella. La conferència ha anat a càrrec de la doctora Susanna Curós, també directora del CAP Calella.

En una entrevista a Ràdio Calella Televisió, la Dra. Curós ha destacat que les estadístiques mostren que els joves comencen cada vegada més aviat a tenir relacions sexuals, als 13-14 anys. Una situació que preocupa als professionals de la salut.

“Això és cert. I les estadístiques ens diuen que els joves comencen a tenir relacions sexuals als 13-14 anys, cada vegada més aviat. I per tant és una situació que ens ocupa i preocupa en el sentit de que les relacions han de ser amb seguretat, tant per la prevenció d’embarassos no desitjats com per evitar malalties de transmissió sexual. La tendència és que tot comença cada vegada més aviat: consumir, descobrir, és la seva etapa de l’adolescència on volen buscar i descobrir sensacions noves i per tant, la llibertat també els ajuda a que tinguin aquests comportaments. És la realitat que estem vivint.”

En aquest sentit, la Dra. Curós ha dit que els joves no prenen -tant com voldrien els sanitaris- les mesures de protecció necessàries alhora de mantenir relacions sexuals

“No tant com voldríem. Fem moltes xerrades, tenen molta més informació que anys enrere, i en canvi ens adonem que tenen uns comportaments a vegades una mica arriscats. A vegades perquè estan sota l’efecte de substàncies, perquè beuen i consumeixen, i d’altres per un punt d’irresponsabilitat. I la nostra feina és conscienciar als joves que si tenen relacions sexuals, que les tinguin de manera segura.”

Un dels dubtes que més plantegen els joves a les xerrades és sobre l’embaràs no desitjat, tal i com explica la Dra. Curós.

“Els preocupa sobretot el tema de l’embaràs. Nosaltres insistim molt amb el tema de l’embaràs no desitjat. Saben i coneixen que això té una solució com és el tractament de la píndola de l’endemà. Ens sorprèn que ara hi ha moltes nenes que venen a la píndola de l’endemà i sovint són les mateixes, són com reincidents. I d’altra banda, els preocupa les malalties de transmissió sexual però no tant com l’embaràs. I nosaltres fem èmfasi que això també te la seva importància que són malalties que moltes es poden cronificar, i que són per tota la vida, i per tant hem d’evitar-les.”

A continuació podeu recuperar l’entrevista sencera a la Doctora Susanna Curós, directora del CAP Calella

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *