La història de la corrupció espanyola a “Los intocables. Pocos, poderosos e imunes”

Els veterans periodistes Jordi Oliveres i Fèlix Martínez van presentar divendres a Calella “Los intocables. Pocos, poderosos e impunes”, el resultat d’una investigació que destapa les conjures que van afavorir la corrupció a l’Estat espanyol. Van obrir diàleg amb el públic aplegat a la Biblioteca Can Salvador de la Plaça, en un acte organitzat conjuntament amb la Llibreria La Llopa.

Un tema de plena actualitat com ho és la corrupció centra la investigació duta a terme per dos periodistes de solera, Jordi Oliveres i Fèlix Martínez, que amb el seu llibre Los intocables van a l’arrel de la qüestió, n’analitzen l’origen i quins són els “pocs poderosos impunes” –segons s’afirma en el subtítol– que li van donar cobertura durant la transició i han fet que es mantingui en l’actual sistema democràtic.

Els autors defensen que la corrupció constitueix avui dia un entramat en el qual hi participen el poder polític, l’econòmic i financer i el mediàtic. “És un cercle: hi ha diversos noms que es repeteixen al llarg de la història, que van i que venen; però sempre acaben sent els mateixos”, afirmava Oliveres.

En la presentació feta divendres passat a Calella, els autors van explicar que Los intocables. Pocos, poderosos e imunes recupera i posa l’accent en fets històrics que encara avui dia condicionen la societat espanyola. “Tothom que estigui interessat en conèixer què ha passat en els últims 40 anys a casa seva, perquè encara que visqui a Calella l’afecta el que passa al seu voltant, ha de llegir el llibre. Hem condensat en unes quantes pàgines algunes coses que, amb el temps, han quedat en l’oblit”, exposava Oliveres.

La presentació del llibre va estar organitzada per la Llibreria La Llopa i la Biblioteca Municipal de Can Salvador de la Plaça.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *