Calella cedeix el testimoni de la Capitalitat de la Sardana a Mollerussa

Calella ha cedit aquest cap de setmana el testimoni a Mollerussa que ja ostenta la Capitalitat de la Sardana 2016.
La nostra ciutat deixa enrere un any ple d’activitats en què la sardana s’ha escampat per tots els racons sent la protagonista absoluta.

La recta final de Calella capital de la Sardana s’ha viscut aquest cap de setmana amb diferents accions. Una d’elles ha estat la celebració de l’assemblea de la Unió de Colles Sardanistes de Catalunya a la Cooperativa l’Amistat.

Diumenge, i a la Plaça de l’Ajuntament, la Cobla La Bisbal Jove feia una emotiva audició de sardanes.

Durant l’acte institucional en què les autoritats de Calella han cedit el testimoni a la ciutat de Mollerussa, Montserrat Candini ha destacat dos dels elements que al seu entendre aporta la nostra ciutat a aquest esdeveniment: la creació de la Cobla Capitalitat de la Sardana, ja que fins ara no existia; i la creació d’una nova sardana: Calella, capital de la Sardana. Candini considera que la sardana està a l’ADN col·lectiu de la ciutat: “Jo parlaria d’orgull propi, ens ha servit per fer un repàs a la memòria col·lectiva de molta gent que al llarg dels 65 anys de l’Agrupació Sardanista ha posat la llavor per fer que Calella sigui un referent en el món de la sardana”.

Per la seva banda, el president de la Confederació Sardanista de Catalunya considera que Calella ha finalitzat la seva capitalitat de la mateixa manera que el començava: de manera brillant. Joaquim Rucabado: “Calella ha superat el repte d’anar després de Barcelona, ho ha fet molt bé, amb un programa d’actes en què hi ha hagut innovació i creació. Ha estat brillant”.

Una opinió que comparteix també el president de la comissió Capital de la Sardana, Víctor Sellés. Segons ell, la capitalitat de la sardana va deixant un pòsit a totes les poblacions en què ja s’ha fet com a Arenys de Munt, Barcelona i Calella: “S’ha acabat de manera excel·lent, ha estat molt bé malgrat alguns inconvenients que podien sorgir amb la pèrdua de Josep Riera, que semblava que podia haver un cert desencís, al final tot ha acabat excel·lentment”. 

El traspàs oficial de Calella a Mollerussa s’ha fet en un acte institucional a la Sala Mozart amb l’entrega de la bandera de la Capitalitat de la Sardana.

Els actes d’aquest cap de setmana han inclòs també una actuació dels Castellers de l’Alt Maresme i l’espectacle Retrats d’un sentiment, amb la cobla Marinada i la Colla Violetes del Bosc.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *