La història de les barraques de vinya, al Museu Arxiu Municipal

Dídac Raurell, a l'exposició
Dídac Raurell, a l'exposició

Les barraques que es construïen a les vinyes són una part de la història de Calella que cal conèixer i apreciar. Així almenys ho considera un dels responsables de l’exposició «Barraques de vinya», Dídac Raurell, qui a més, afegeix que es tracta de peces arquitectòniques que amb el pas del temps es van perdent. L’exposició es pot veure al Museu Arxiu Municipal Josep Maria Codina i Bagué fins a finals de febrer.

Dídac Raurell reconeix que malgrat tot algunes d’aquestes barraques s’han reconstruït i fins i tot hi ha persones que hi van els caps de setmana. La majoria de les barraques que es van construir a Calella i les poblacions dels voltants tenen elements modernistes.

Les barraques eren el centre d’actuació dels pagesos. Es construïen a la zona de les vinyes i tenien múltiples usos com ara per guardar el bestiar o el material del camp. Algunes de les barraques poden resultar familiars pels visitants d’aquesta exposició. Una d’elles és plena de simbologia ja que va ser el lloc on es va fer la primera plantació de maduixes de Calella. Parlem de la barraca de l’avi.

Precisament, el cultiu de la maduixa va propiciar la construcció d’un tipus concret de barraca, molt més pràctica.

L’exposició està produïda pels Amics de les Arts de Sant Pol i té per objectiu documentar la història d’aquestes peculiars construccions que van marcar tota una època, no només a Calella sinó també a Sant Pol, Canet i Sant Cebrià de Vallalta. Es pot visitar de dimarts a dissabte de 17 a 20h i els diumenges i festius d’11 a 14h.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *