La història dels mestres de la República al Cicle Gaudí

“El mestre que va prometre el mar”, la història d’un mestre de Tarragona destinar a un poble de Burgos on importa el seu mètode revolucionari d’ensenyament i els alumnes prenen la paraula. Una història basada en un desig real dels alumnes, el de veure el mar, i l’experiència del mestre Antonio Benaiges. És la pel·lícula del Cicle Gaudí d’aquest dijous a l’Auditori de Can Saleta (21 h). Les entrades es poden comprar online o el mateix dia de la sessió i tenen un preu de 4,5 euros pel públic general.

Basada en una història real, la del mestre Antonio Benaiges (interpretat per Enric Auquer), “El mestre que va prometre el mar” relata la lluita de tantes famílies que busquen els seus familiars en fosses comunes. Se submergeix en la història d’un mestre de Mont-Roig del Camp a qui el 1935 se’l va destinar a Bañuelos de Bureba, un petit poble de Burgos. El mètode d’ensenyament de Benaiges, pioner i revolucionari, va transformar per complet la vida dels seus alumnes i l’entorn del poble. Amb el mètode Freinet, els alumnes tenien la paraula. Un atreviment que no sempre resulta a gust de tots.

El mestre que va prometre el mar” enllaça el passat i el present amb la història de Benaiges i l’Ariadna, que anys després busca el seu besavi desaparegut a la Guerra Civil. Els seus camins es creuaran en la investigació de l’Ariadna, que coneixerà a l’humil mestre que va inspirar i prometre a la classe del seu avi portar-los a veure el mar.

Una història sota la direcció de Patrícia Font que ha rebut 5 nominacions als Premis Goya i que arriba aquest dijous 28 de març a l’Auditori de Can Saleta (21 h) sota el paraigua del Cicle Gaudí. Les entrades anticipades estan a la venda en aquest enllaç. L’activitat s’inclou en el Passaport Cultural per a joves i les entrades al públic general tenen un preu de 4,5 euros.

 

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *