Calella omplirà gairebé 9 de cada 10 places hoteleres aquesta Setmana Santa

La Setmana Santa deixarà una bona ocupació turística a Calella, amb establiments d’allotjament que arribaran al 100% de llits plens, sobretot durant el pròxim cap de setmana. Des de l’ATC, la presidenta Sònia Hernández explica que aquest període vacacional marxa l’inici de la temporada turística, per a la qual hi ha molt bones previsions. “Pinta molt bé”, afirma en declaracions a Ràdio Calella TV. Això malgrat els interrogants i la incertesa amb què ha viscut el sector la situació de sequera i les restriccions de consum, que afecten sobretot als espais lúdics com les piscines.

El sector de l’allotjament de Calella preveu tancar la Setmana Santa turística amb una ocupació que rondarà el 90% de mitjana a hotels, aparthotels i càmpings, que ja quedaran oberts per afrontar la temporada alta d’estiu.

Molts em diuen que arriben al 100%, però sent realistes i com a dada mitjana, estaríem parlant d’una ocupació d’entre el 80 i el 90% dels hotels que estan oberts, que son pràcticament la majoria i ja no tornaran a tancar.

La pluja d’aquests dies, i que ja preveien els meteoròlegs, no ha alterat els plans de molts dels visitants que han escollit Calella – i per extensió les poblacions de l’Alt Maresme – per passar el primer període vacacional de l’any. S’està veient bon ambient pels carrers, sobretot del que s’anomena turista de proximitat però també de grups d’estudiants estrangers que participen en estades esportives, aprofitant la disponibilitat dels equipaments locals.

És el perfil de turista que s’ha mantingut des de principis d’any, i diu Hernández, el resultat de l’aposta promocional que s’està potenciant des d’ATC i Ajuntament en el marc del conveni de col·laboració que cada any renoven.

Tenim un públic esportiu que està fent estades a Calella, la qual cosa ens alegra molt perquè respon a l’aposta que s’està fent per situar Calella com a destinació esportiva. I en paral·lel, des de principis d’any, també hem rebut molts usuaris del programa IMSERSO.

Tradicionalment, la Setmana Santa marca l’inici de la temporada turística. Aquest any ha arribat força d’hora en el calendari. Les bones dades s’espera que puguin arribar a millorar durant l’estiu, superant les xifres del 2023. “Pinta molt bé”, afirma la presidenta de l’ATC.

I això malgrat els interrogants que la sequera manté sobre el funcionament de les piscines i zones humides dels establiments d’allotjament, i que ha fet saltar l’alarma a moltes poblacions turístiques del país, que han tirat pel dret comprant dessalinitzadores portàtils per tenir aigua per reomplir-les. Amb aigua d’aixeta, ara mateix està prohibit.

Des de Calella, ATC i també Gremi continuen prioritzant intervencions estructurals i estratègiques de futur, que passen pel reaprofitament de l’aigua tractada a les plantes depuradores que hi ha a la comarca.

El sector defensa l’aposta pels esdeveniments esportius

Com a destinació de turisme esportiu, el sector de l’allotjament defensa que Calella mantingui l’aposta per organitzar i acollir esdeveniments d’impacte a nivell d’ocupació però també promocional. Com és el cas de l’IRONMAN i com els agradaria que tornés a passar amb la Volta Ciclista a Catalunya.

Sònia Hernández, de l’ATC, diu que seria interessant però alhora reconeix que ara per ara resulta complicat que Calella pugui tornar a acollir etapa, com anteriorment.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *