La identificació de les emocions, imprescindible per a familars i persones amb Alzheimer

La Sala de Juntes de l’Hospital de Calella acollirà avui un dels actes del Vincula’t. “Dinàmica d’identificació de les emocions”, un taller adreçat a familiars i persones amb Alzheimer i altres demències que anirà a càrrec de la neuropsicòloga de l’Associació de Voluntaris i Amics de l’Hospital, Lorena Grau.

Aquest matí ha passat pel programa La Ciutat on ha explicat com anirà la dinàmica.

Sempre m’agrada començar amb una relaxació, penso que les persones i els familiars que venen a les sessions ho fan amb una motxilla molt plena i és important que el moment en el que arriben a la sessió intentin relaxar-se, pensar en el moment present. La idea és que avui, amb aquesta dinàmica, intentin identificar situacions en les quals els genera una emoció i que entre tots poguem discutir com gestionar-ho, intentar donar certes pautes per veure com podem transformar aquesta situació negativa en alguna cosa més positiva.

Grau ha posat de relleu l’impacte emocional que suposa el diagnòstic de la malaltia tant per les persones que la pateixen com pels seus familiars.

Un cop la persona és diagnosticada i va a la consulta, li fan totes les proves, llavors el metge determina que realment hi ha un començament d’una demència o d’un deteriorament cognitiu. Clar, aquest impacte no només és pel pacient sinó també per les famílies, realment és un impacte emocional i un moment que s’hauran d’enfrontar a moltes coses i gestionar un canvi de rols en els familiars, el començament de coses que tampoc saben ben bé el que passarà, també avances situacions.

La neuropsicòloga ha explicat quina és la tasca que desenvolupa dia a dia a l’hospital.

Jo a l’hospital de Calella faig una tasca molt concreta, que és l’acompanyament psicològic als familiars, però també no hem d’oblidar al pacient que és com el nostre punt de partida. Jo faig petites valoracions, faig uns screenings cognitius, que és una valoració per detectar quins són els dèficits o els problemes principals.

La dinàmica d’identificació d’emocions es realitzarà avui a les 15:15 h a la Sala de Juntes de l’Hospital.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *