Arriba la Superlluna més gran de l’any

Aquest vespre quan marxi el sol es podrà gaudir de la Superlluna més gran de l’any. El fenomen es produirà a partir de les 21 h i quan surti, per la seva proximitat a la Terra, es veurà més gran i brillant que l’habitual. La distància entre el planeta i el satèl·lit serà de 357 mil quilòmetres de distància. Aquest dimecres, la Lluna i la Terra es trobaran 30.000 quilòmetres més a prop que de costum.

El president del Grup d’Astronomia de Calella, Joan Palau, ha apuntat que aquesta superlluna, ens permetrà veure el nostre satèl·lit natural prop d’un 7% més gran del que és habitual i un 15% més brillant.

Tindrem aquesta nit la superlluna més important de l’any, perquè és el moment on la terra està més propera a la lluna. L’òrbita que fa la lluna entorn de la terra no és circular, és el·líptica i hi ha moments on es troben amb la mínima distància, que en aquest cas serà de 357.400 km.

El fenomen, visible a ull nu, es podrà seguir des de les 21.46 h, moment en què la Lluna sortirà per l’horitzó sud-est a 127°. Per fer-ho fàcil, cal mirar cap a mar i lleugerament cap a Pineda, vist des de Calella.

Anar en un lloc orientat a l’est, que és per on sortirà la lluna. Des de Calella hem de mirar direcció Pineda platja. La ubicació ideal és el Far i si no podeu pujar, la zona de Les Roques. Allà veurem la lluna en el seu màxim esplanador.

Els astrònoms l’han anomenat la “Superlluna del cérvol“, dita així perquè té lloc quan els cérvols mascles desenvolupen les seves grans cornamentes per a la brama i l’aparellament.

Aquesta superlluna l’han batejat com la lluna del Cérvol perquè aquest mes es produeix la crescuda de les banyes del Cérvol i la brama. Han buscat la relació entre la lluna i un fet important de la natura.

El punt de màxima esplendor serà a les 18:38, però aquí no la podrem veure fins a les 21:46 h. Les previsions meteorològiques indiquen que aquest vespre no hi haurà núvols i que les temperatures se situaran entorn uns 23 graus.

El fenomen es veu millor en llocs enlairats i allunyats de grans ciutats i focus de contaminació lumínica.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *