La incertesa de les perruqueries davant la seva reobertura

perruqueria

Després de la compareixença del president Pedro Sánchez ahir, una de les qüestions que han quedat en dubte és quan podran obrir les perruqueries, si podran començar atendre clients amb cita prèvia a partir del 4 maig o de l’11 de maig. Les perruqueries podran treballar amb una capacitat del 30 % de la clientela i sempre amb cita prèvia. L’executiu central també ha recomanat fer servir mascaretes a l’interior dels locals per evitar contagis. Després, a partir de la fase 1, ja aniran normalitzant els seus serveis. Ara la gran preocupació dels perruquers és com fer aquesta reobertura i quines mesures hauran de prendre. Mentre que Sanitat de moment no es pronuncia, ni detalla cap mesura concreta.

Carme Molas presidenta de la Federació Catalana de Perruqueria i Bellesa, ha reclamat al govern espanyol que detalli mesures més concretes per a la reobertura dels establiments.

La decisió no sé si és encertada o no. El que és cert és que el ministeri no ens ha fet arribar cap mena de protocols. El BOE no deixa clar si obrim el 4 o l’11, i fins dissabte no sortirà l’específic per perruqueries. Hi ha molta incertesa ara mateix en el sector.

Amb tot, la presidenta del gremi ha assegurat que el 90% de les perruqueries catalanes estan preparades per a reprendre l’activitat i que seran espais 100% segurs amb moltes mesures de protecció, tant per als clients com pels treballadors.

El 90% de perruqueries i estètiques estan preparades per engegar quan vulguin. Malauradament no ens arriba res precís de ministeri, però atenent a la lògica, i ajudant-nos de sindicats i empreses, hem confeccionat una sèrie de mesures que tindrem com a protocols per ser espais segurs.

Però a hores d’ara algunes  perruqueries denuncien el poc marge que els deixa el govern espanyol. I és que a cinc dies per a la reobertura moltes assenyalen que els proveïdors no tenen estocs ni de guants, ni de mascaretes. Dos elements essencials per a poder tornar la normalitat dels centres de bellesa.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *