L’Ajuntament aposta per un retorn segur a les escoles

Imatge d'arxiu
Imatge d'arxiu

A falta poc menys d’una setmana per l’inici del curs escolar Ajuntament i escoles estan treballant plegats per acabar d’ultimar tots els detalls de la tornada a les escoles més esperada dels darrers anys. I és que no serà una tornada convencional, serà plena de novetats amb moltes mesures de prevenció. L’ajuntament de Calella vol que la tornada a les aules en la situació de pandèmia per la Covid19 sigui la més segura possible. Per això ha decidit cedir espais públics a l’aire lliure, senyalitzar amb colors els camins escolars i reforçar el control d’accés a les escoles amb agents de la Policia Local i Gestvia.

La tornada a l’escola serà segura i amb totes les garanties. Això és el que ha expressat la regidora d’Educació, Montserrat Mateu, qui ha detallat, totes les novetats de l’inici de curs més atípic dels darrers cursos.

Serà una posada en marxa molt segura. Les escoles seran uns llocs molt segurs i molt ben organitzats. Ara toca sensibilitzar a les famílies, perquè si bé les escoles seran llocs molt segurs, toca que els pares fores les escoles vetllin també per complir amb totes les mesures dictades pel departament de Salut. Nosaltres no barrejarem alumnes, i demanen que fora tampoc ho facin.

Per tal de fer aquest retorn segur i evitar les aglomeracions d’entrades i sortides, totes les escoles calellenques han multiplicat i quadruplicat els seus accessos i ho faran de forma esglaonada. És per això, que l’Ajuntament de Calella ha decidit reforçar amb agents de la Policia Local i Gestvia l’entrada i sortida al centre. Seran aquests els que ajudaran a gestionar les hores puntes dels centres escolars.

Vam passar a la policia i a Gestvia totes les informacions que hem rebut de les escoles amb les entrades esglaonades, i ara ells han organitzat i hauran de doblar els serveis per poder tenir cura d’aquestes entrades i sortides perquè siguin segures i funcionen correctament. També des de l’Ajuntament estem marcant amb línies i colors diferents aquestes entrades. Cada cicle té una entrada que estarà senyalitzat per un color diferent. I d’aquesta manera tindran ben clar per on han d’entrar.

Una senyalització que serà clau durant els primers dies d’escola per ajudar a infants i pares a orientar-se i conèixer el camí. L’Ajuntament també facilitarà tanques per a poder dividir els espais interiors de les escoles. De fet els patis i les zones d’esbarjo estaran dividits en zones per evitar barrejar grups de convivència.

Ens han demanat si els hi podíem proporcionar tanques per poder fer les divisions en els patis. Els alumnes no es poden barrejar entre ells, tan sols amb el seu grup de convivència, i amb les tanques s’evitarà que al pati es barregin.

Els plans de contingència fets per les escoles contemplen que certes hores lectives les facin fora de les instal·lacions en espais pròxims a l’aire lliure. La responsable d’Educació ha comentat que les escoles han demanat espais per a les classes d’educació física.

Des de ja fa un parell de mesos que totes les escoles van demanar espais a l’Ajuntament per poder fer les estones d’esbarjo o educació física, com són la plaça Lluís Gallart, la plaça Jeroni Martorell, la zona dels gronxadors eucaliptus, el Camp de Mar, el Passeig Manuel Puigvert, el Parc Dalmau i la plaça Conrad Prat.

L’Institut Bisbe Sivilla ha demanat el Passeig Manuel Puigvert, el Camp de Futbol de Mar i també La Muntanyeta, on es podrà anar quan finalitzin les obres de remodelació. El Far i La Minerva han demanat espais del Parc Dalmau; mentre que altres dues escoles concertades –Escola Pia i Escola Freta– utilitzaran la Plaça Jeroni Martorell, el Passeig dels Eucaliptus, la Plaça Lluís Gallart i el Camp de Futbol de Mar. En el cas de l’Escola Pia de Jovara, també la zona esportiva de La Muntanyeta.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *

  Accepto la política de privacitat