Les carnisseries i pastisseries de Calella ja es preparen per rebre el dijous llarder

El Dijous Gras, o Dijous Llarder, és el tret de sortida de la festivitat de carnestoltes. Com a totes les festes també hi ha una sèrie de productes típics que es mengen per aquestes dates. La truita, la botifarra d’ou i la coca de llardons no poden faltar mai. Per aquesta raó, les pastisseries i carnisseries de Calella ja es preparen per tenir aquests àpats llestos per aquells que no vulguin fallar a la tradició.

Arriba una de les festes més divertides de l’any. Arriba el carnestoltes i amb ell les comparses, les rues i les disfresses. Abans, però, tenim el dijous llarder, o dijous gras, que marca l’inici d’aquesta festivitat.

Durant aquest dijous també hi ha tradicions que als calellencs i calellenques els hi agrada complir i és que en aquestes dates és típic menjar una sèrie d’àpats com la truita, la botifarra d’ou o la coca de llardons.

Els establiments de Calella que venen aquestes delícies ja es preparen per atendre tots aquells que no volen fallar a la tradició. És el cas de la pastisseria J. Ramírez. La seva propietària, Georgina Ramírez, assegura que tot i ser un dia laborable a la gent li agrada celebrar-ho amb una coca de llardons.

És un dia que no és festiu en si, que la gent treballa, però que ens agrada celebrar. No és un dia com per tenir comandes anticipades, però és una data que la gent va caient durant el dia. La veritat és que tenim la gran sort de tenir una clientela molt lleial. Les festes són les festes i a tots ens agrada buscar un motiu per celebrar i ens apuntem a totes.

Les carnisseries també treballen de valent per tenir preparades les seves botifarres d’ou. A la xarcuteria Los Extremeños preparen una gran varietat d’aquest producte tan típic per aquestes dates, la botifarra. La seva propietària, María José Sánchez, assegura que aquest dijous és el dia dels carnissers.

És una festa que és molt dels carnissers. Crec que fer una gran varietat de botifarres i fer tot el que es fa en un dia tan tradicional pels carnissers, ajuda a la venda, ajuda a innovar i que el client pugui trobar alguna cosa diferent, que és el que nosaltres busquem.

També és el cas de la carnisseria Can Camps, la seva propietària, Nati Camps, conjuntament amb el seu germà Miquel, ja preparen les botifarres i les truites, com cada setmana, per aquestes dates especials. Amb tot, asseguren, que tot i vendre-les durant tot l’any, aquesta setmana les vendes incrementen.

Evidentment, sí. A part, aquesta setmana hi ha la d’ou també, que normalment només la fem per Nadal i per dijous gras i la gent l’espera. Es venen molt més, hem fet tres vegades el que fem normalment.

Truites, botifarra d’ou, i coca de llardons és el menú complet per seguir pas a pas la tradició d’aquest dijous gras, amb aquests àpats tan típics que fan les delícies de tots aquells que volen gaudir d’aquests sabors tan tradicionals.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *