La legislació europea ofega als pescadors d’Arenys de Mar

Imatge: Flickr: @calafellvalo

El 2022 es va capturar 1556,8 tones de peix al Port d’Arenys de Mar. Són unes 600 tones menys que fa 10 anys. Cada vegada hi ha menys pescadors. En una entrevista a LA CIUTAT, l’alcalde d’Arenys de Mar, Estanis Fors, ha culpabilitzat a la forta pressió de la legislació europea com a un dels motius que la professió vagi en declivi. Reclama la inversió promesa de la Generalitat de Catalunya de crear més llocs de treball i més efectius policials. Critica que hi ha un problema de seguretat: Arenys de Mar ha crescut en població, però no en policia.

Estanis Fors ha recuperat l’alcaldia d’Arenys de Mar amb majoria absoluta aquestes darreres eleccions, després d’haver-la ocupat entre el 2011 i el 2016. És alcalde de l’única població maresmenca que té un port en què hi ha activitat pesquera, però cada vegada n’hi ha menys. Aquest fet té repercussions sobre la captura total dels pescadors del port: el 2012 va ser de 2.160 tones. 10 anys més tard, el 2022, va ser de 1.556 tones, el que suposa una diferència de més de 500 tones.

Fors ha justificat el declivi de la professió a la falta de relleu generacional i la pressió legislativa exercida des d’Europa. També ha aprofitat per reclamar a la Generalitat de Catalunya més inversió. En una entrevista a LA CIUTAT ha exposat que Arenys de Mar és una potència nàutica que necessita créixer i que el govern català es va comprometre a crear uns 200 llocs de treball, però anys més tard encara no s’ha complert.

Durant l’entrevista a LA CIUTAT, Fors s’ha mostrat preocupat per la neteja i la seguretat del poble. Ha assumit que és una vila tranquil·la, sense gaire moviment a la nit, però que “s’espanta” cada cop que veu tot el que passa a les nits. Critica que la població ha augmentat, però els efectius policials, no:

Entre altres temes, Fors també ha exposat el projecte que tenen pel mercat municipal d’Arenys de Mar: el primer pis es vol destinar a la cultura popular per tal de potenciar que la gent s’hi acosti. El govern d’Estanis Fors també ha hagut d’apujar els impostos de cara al 2024, tal com han hagut de fer la majoria dels municipis a causa de la inflació.

Mira l’entrevista a Estanis Fors, alcalde d’Arenys de Mar a LA CIUTAT:

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *