La manca d’albergs provoca que menys peregrins facin ús de la Via Marina

L’Associació Gerunda Amics dels camins de Sant Jaume assegura que la manca d’albergs és un handicap i que frena als peregrins a fer ús de la Via Marina, el tram del camí de Sant Jaume que passa per la comarca. Per això, l’entitat es proposa ara convèncer als ajuntaments perquè construeixin albergs.

Ho ha explicat Joaquim Rosa, president de l’Associació Gerunda, que és l’entitat que ha impulsat l’allargament d’un ramal del Camí de Sant Jaume per la comarca juntament amb el consorci de Promoció Turística del Maresme.

Els peregrins no poden anar a hotels cars, perquè no els interessa, i això és el que ens frena a nosaltres perquè hi hagi un seguit de peregrins que facin ús d’aquesta Via Marina. El peregrí que vol fer el camí de Santiago de Compostel·la i que té interès a arribar-hi buscarà rutes que trobi acolliment barat i facilitat de subministrar aliments. Això és un handicap que tenim. Perquè una ruta sigui utilitzada pels peregrins i en benefici dels pobles per on passa, és molt convenient que hi hagin albergs. I aquest és el treball que nosaltres ara que ja tenim totes les rutes fetes, a partir d’ara anirem intentant treballar i convèncer als ajuntaments que construeixin albergs. Això en cases privades també poden fer-ho.

Joaquim Rosa ha detallat el camí que segueix la Via Marina per Calella, que ja es troba senyalitzat amb fletxes grogues.

A Calella el camí està decidit perquè segueix pràcticament tot el passeig que hi ha vora mar. O sigui, des de Santa Susanna ve per Pineda, arriba a Calella passant pel passeig de Mar fins arribar sota el far, que allà hi ha unes escales que pugen a la carretera, el camí puja i segueix pel costat de la carretera protegit per aquella paret que hi ha a la vorera, diguéssim, fins a arribar a Sant Pol. Calella ja té tot el camí senyalitzat amb les fletxes grogues.

El president dels Amics dels Camins de Sant Jaume ha avançat que el Consorci de Promoció Turística del Maresme subvencionarà les banderoles que es col·locaran a la ruta. Està previst que de cara a l’any vinent estigui tot el camí senyalitzat.

El Consorci de Promoció Turística del Maresme s’ha proposat col·locar banderoles a tota la ruta de la via Marina que indiqui també el Camí de Sant Jaume. Això ho tinc a mans del Consorci perquè ens espera una subvenció i amb aquesta subvenció es pagarà, però està previst que dins d’aquest any o màxim el proper any, estigui acabat.

Els peregrins hauran de certificar el seu pas segellant les credencials a l’Oficina de Turisme de Calella.

A continuació podeu recuperar l’entrevista íntegra a Joaquim Rosa, president de l’Associació Gerunda Amics dels camins de Sant Jaume.

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *