La marató de donació de sang acaba amb 282 donants i 322 participants

Durant tot el dia d’ahir es va dur a terme la deuena edició de la marató de donació de sang de Calella. L’objectiu inicial eren 300 donacions. Els responsables del Banc de Sang i Teixits s’han quedat a 18 persones d’aconseguir la xifra de l’objectiu. Tot i això, fins a 322 persones es van acostar fins a l’Ajuntament Vell per voler donar sang i 282 persones en van poder donar.

marato_sang_2017_calellaÉs clar que, amb paraules de la promotora de la marató del Banc de Sang i Teixits, Silvia Delgado: “L’objectiu era difícil ja que amb els atemptats de Barcelona, molta gent va anar a donar sang i durant l’agost i, per tant, ara no en podia donar”. De totes maneres la xifra ha estat superior a l’anys anteriors (2015 amb 210 donacions i 2016 amb 208 donacions) degut a la difusió de la campanya d’enguany a través de les xarxes socials.

Un marcador amb el número de donacions donava la benvinguda als participants a l’Ajuntament Vell. El ritme del matí ha estat molt lent, a les 14h només hi havia 80 donacions. Per la tarda el ritme de donacions es va accelerar coincidnt amb les activitats paral·leles que els promotors van organitzar a la Plaça de l’Ajuntament. Els Udols de Foc van fer una actuació al voltant de les sis, moment en que el marcador tenia la xifra de 190 donacions i finalment, tancava a les deu de la nit amb 282 donacions.
Les bosses de sang que s’han recollit han viatjat fins a Barcelona on aquesta mateixa nit s’han processat i se n’ha obtingut globuls vermells, plaquetes i plasma que serveixen per a enviar als hospitals que ho requereixin. Si voleu veure què s’hi fa a les instal·lacions del Banc de Sang i Teixits mireu el següent reportatge de Temps d’estiu:

Compartir

Potser t'interessa

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *